Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una jornada sobre la rehabilitació del parc d’habitatges

Escoltar

Mataró acull una jornada sobre la rehabilitació del parc d’habitatges

Demà dimecres, 5 de maig, la Sala d’Actes de Caixa Laietana acollirà la jornada “Rehabilitar el parc d’habitatges: una necessitat compartida”, organitzada per l’Ajuntament i Prohabitatge Mataró.

 

La jornada serà inaugurada per Francesc Teixidó, conseller delegat d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró i té per objectiu donar a conèixer l’aposta de la rehabilitació d’habitatges com a nou motor econòmic i model de creixement sostenible, tant per part del sector de la construcció com de l’Administració.

 

La rehabilitació del parc d’habitatges de la ciutat és una prioritat per l’Ajuntament i a la vegada una necessitat per a la ciutadania.

 

“Rehabilitar el parc d’habitatges: una necessitat compartida”, s’iniciarà a les 9:00h i està previst que finalitzi a les 13:30h. Les ponències aniran a càrrec de: Antoni Floriach, vocal territorial del CAATEEB a Mataró; Àlvar Garola, soci del Gabinet Estudis Econòmics SA; Albert Juncà, cap de riscos de Caixa Laietana; Mercè Codina, cap de servei de rehabilitació d’habitatges de la Generalitat de Catalunya; Albert Pérez, arquitecte tècnic de l’Oficina Local d’Habitatge, de Prohabitatge Mataró, SA; i Xavier Pous, cap del Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró). La cloenda de la jornada anirà a càrrec de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

 

 

Programa de la jornada

 

08.45 – 09.00 h:          Arribada i recepció dels participants

 

09.00 – 09.15 h:     Objectius de la jornada i Presentació dels ponents, a càrrec de Francesc Teixidó, conseller delegat d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró i president de Prohabitatge Mataró, SA

 

09.15 – 09.45 h:        “Rehabilitació i sostenibilitat: el futur és possible (R+S=F) a càrrec d’Antoni Floriach.

 

9.45 – 10.15 h:         “Contribució de la política de rehabilitació en el marc econòmic actual”, a càrrec d’Àlvar Garola, soci de Gabinet Estudis Econòmcs, SA.

 

10.15 – 10.45 h:         “Les entitats financeres davant de la rehabilitació” a càrrec d’Albert Juncà, cap de riscos de Caixa Laietana.

 

10.45 – 11.15 h:          Pausa-cafè

 


11.15 - 11.45 h          "La rehabilitació en el Pla pel dret a l'habitatge 2009-2012. Novetats de la campanya 2010" a càrrec de Mercè Codina, cap de servei de rehabilitació d'habitatges de la Generalitat de Catalunya.


 

11.45 – 12.15 h:       “Evolució de la rehabilitació del parc d’habitatges de Mataró 2005-2009 i criteris per la tramitació dels ajuts per al 2010” a càrrec d’Albert Pérez, arquitecte Tècnic de l’Oficina Local d’Habitatge, societat municipal Prohabitatge Mataró, SA

 

12.15 – 12.45 h:       “La rehabilitació: una prioritat per l’ajuntament i una oportunitat per a tots” a càrrec de Xavier Pous, cap del Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró.

 

12.45 – 13.30 h:          Torn obert de preguntes. Col·loqui obert amb els assistents. Modera Xavier Pous.

 

13.30h:                        Clausura de la jornada per part de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.