Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró augmenta el control del reg a les zones verdes amb la posada en marxa de nous comptalitres

Escoltar

Mataró augmenta el control del reg a les zones verdes amb la posada en marxa de nous comptalitres

Permeten un estalvi del 30% en el consum d’aigua i milloren la gestió

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament ha posat en marxa aquest mes 39 nous comptalitres electrònics i equips de telegestió de sistemes de reg que permeten controlar la xarxa de reg de grans zones verdes de manera centralitzada i mitjançant una plataforma tecnològica via Internet.

 

L’empresa Construcciones Santiago Ramírez Sanz, SL, adjudicatària dels treballs, va acabar a finals de juliol la instal·lació dels comptalitres. El projecte, que tenia un pressupost d’adjudicació de 66.715 euros (IVA inclòs) s’ha executat amb finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

Els equips estan formats per comptalitres electrònics, per calcular el consum d’aigua, i un sistema de gestió remota i centralitzada. Segons el paviment, els equips van col·locats en arquetes de plàstic o d’obra.

 

Amb els nous comptalitres, l’Ajuntament de Mataró ja té instal·lats més d’un centenar d’equips d’aquest tipus a les zones verdes de la ciutat, principalment en aquells punts on el cabal de reg provoca una despesa d’aigua més important. Els principals avantatges de la centralització i gestió del reg mitjançant la telegestió són:

 

-         Estalvi d’aigua: estalvi del 30% del consum anual d’aigua.

 

-         Estalvi de temps en manteniment i millora en la gestió del mateix, ja que tot el control del reg es fa via Internet.

 

-         El sistema pot actuar com a interruptor per encendre o apagar el reg, o per a la programació remota de tots els punts de reg de la xarxa.

 

 

Estat dels projectes del FEOSL

 

Dels 21 projectes del FEOSL que corresponen a actuacions d’inversió, 2 ja s’han enllestit: la instal·lació dels comptalitres i la millora de les instal·lacions elèctriques de tres equipaments municipals –Ca l’Arenas Centre d’Art, la Biblioteca Pública Pompeu Fabra i el Teatre Monumental. Estan iniciades 17 actuacions més.

 

Es preveu que al setembre comencin les obres dels 2 projectes restants: la millora de l’edifici de Can Serra (Museu de Mataró) i l’adequació de l’edifici de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró per ampliar les aules de l’Institut Miquel Biada i ubicar-hi els serveis de Salut Pública i Benestar Social. Els projectes del FEOSL, que donen feina a 322 treballadors, han d’estar acabats a finals d’any.