Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Nadal amb activitats per a tothom

Escoltar

Mataró celebra el Nadal amb activitats per a tothom

Les propostes culminen amb la cavalcada de ses Majestats els Reis d’Orient

Els ciutadans de Mataró tenen al seu abast una programació nadalenca amb prop d’una cinquantena d’activitats diferents. L’oferta és variada ja que inclou des de rutes guiades per diferents aspectes turístics de la ciutat, des de les fires de pessebres, ornaments, d’artesania i regal passant per la tradicional arribada de ses Majestats els Reis d’Orient i les activitats al voltant dels pessebres, que enguany s’amplien ja que Mataró acull la 41a Trobada de pessebristes de Catalunya i Balears.


 

La programació, que inclou activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats culturals, esportives i associacions de comerciants, es pot trobar al web de l’Ajuntament (www.mataro.cat) emmarcada en la campanya “Aquest Nadal Mataró s’omple de moments. Troba el teu.”

 

 



 

41a Trobada de pessebristes de Catalunya i Balears

 

L’Associació de Pessebristes de Mataró, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), ha organitzat el programa d’actes de la 41a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears que enguany se celebra a Mataró des del 26 de novembre de 2010 fins al 16 de gener de 2011.

 

Amb motiu d’aquesta trobada, l’IMAC juntament amb l’Associació de Pessebristes i l’Associació Sant Lluc per l’Art ha organitzat l’exposició “L’art en el pessebre mataroní”. La mostra, que es podrà veure fins al 9 de gener a Can Palauet, presenta un conjunt de pintures, escultures i figures d’autors mataronins dedicades al naixement i a la infància de Jesús dels segles XVI al XIX.

 

L’Ateneu de Caixa Laietana acull l’exposició “Ara ve Nadal” que compta amb un pessebre popular de grans dimensions, un pessebre amb figures de la mida dels nens i nenes perquè hi puguin interaccionar, un espai dedicat als artesans i als materials que utilitzen per crear els naixements així com tallers puntuals dirigits al públic familiar. Aquesta sala d’exposicions també acollirà, en commemoració del 25è aniversari de la Federació Catalana de Pessebristes, el recull dels diorames de la mostra “25 pessebristes de renom” amb les obres dels millors de Catalunya.

 

El Museu Arxiu de Santa Maria també s’ha sumat a la celebració amb una mostra de material gràfic sobre la història de l’Associació de Pessebristes de Mataró.

 

El proper 13 de desembre, a les 18.30 hores, l’alcalde Joan Antoni Baron té previst inaugurar el pessebre que cada any acull el vestíbul de l’Ajuntament.

 

 

Fires i activitat comercial

 

La Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal estarà en marxa fins al 23 de desembre, de dilluns a dijous de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores, i els divendres, dissabtes, diumenges i festius fins a les 22.00 hores. Els ciutadans poden trobar una amplia varietat de productes de decoració nadalenca en 31 parades i també, en 3 parades, productes alimentaris. Aquest any també es proposen activitats i tallers complementaris a la fira.

 

La Fira d’Artesania i Regal de Nadal es posarà en marxa el proper 18 de desembre al Parc Central. Un grup de 70 expositors oferiran, fins al 6 de gener, productes artesanals, articles de regal com bijuteria, roba, joieria en plata, cuir i fusta, entre d’altres.

 

Les associacions de comerciants de la ciutat han organitzat un seguit d’actuacions per potenciar les compres d’aquests dies i per premiar la fidelitat dels seus clients. Les propostes van des del repartiment de vals per utilitzar atraccions infantils, espectacles d’animació infantil, l’organització d’un tió monumental a La Rambla, una ludoteca o sortejos de productes.

 

 

Activitats culturals i esportives

 

La Sala Cabanyes posa en escena l’obra Els Pastorets, declarats patrimoni cultural de la ciutat l’any 1981. Sota la direcció de Josep Rodri, Jordi Lluch i Mrcè Grané, els espectadors podran gaudir d’aquesta representació tradicional els diumenges 26 de desembre, 2, 9,16, 23 i 30 de gener, el dijous 6 de gener i els dissabtes 8, 15 i 22 de gener.

 

La música també és protagonista d’aquestes festes i la ciutat compta amb diferents concerts, una ballada de sardanes així com l’espectacle per a públic familiar de Rah-Mon Roma. L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró ofereix, a través de l’Oficina de Turisme, la possibilitat de conèixer diferents aspectes de la història de la ciutat a través de la rutes guiades.

 

A nivell esportiu, les diferents entitats de la ciutat ofereixen la possibilitat de participar en competicions de bàsquet, ciclo cros o començar l’any al mar amb la primera banyada de l’any. 

 

 

Casalet d’hivern

 

Enguany les famílies amb nens i nenes d’entre 3 i 12 anys (P3- 6è de primària) compten amb el Casalet d’hivern que es portarà a terme al Centre Cívic Molins-Torner del 27 de desembre al 5 de gener. L’horari és de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h amb l’opció d’anar tots els dies o de forma esporàdica. Els infants podran aprendre i divertir-se amb tallers, ludoteca, jocs de taula, exteriors i d’altres activitats lúdiques i educatives.

 

 

Missatgers reials i cavalcada

 

Els nens i nenes de la ciutat podran fer arribar les seves cartes a Ses Majestats els Reis d’Orient a través dels missatgers reials que es trobaran el 2 de gener al Parc Central.

 

L’arribada, a cavall, serà a les 12.00 h i l’entrega de cartes es podrà fer de 17.00 h a 19.00 h. Per la seva banda, la cavalcada començarà el dia 5 de gener, a partir de les 17.30 h, des de la plaça de Puerto Rico i finalitzarà a l’Ajuntament on Ses Majestats els Reis d’Orient dedicaran unes paraules a tots els ciutadans de Mataró.

 

 

Nadal sostenible

 

L’Ajuntament habilitarà, del 4 al 18 de gener, 32 punts de recollida d’arbres de Nadal per tota la ciutat. Els arbres es trituren i es converteixen en adob orgànic per al manteniment dels parterres de la ciutat. Pel que fa al servei de recollida de la brossa els dies 24 i 31 de desembre, aquest s’avança i es fa a partir de les 15h. Per aconseguir una festes més sostenibles, l’Ajuntament fa algunes recomanacions com apagar la lluminària de l’arbre i el pessebre durant la nit, reciclar el vidre i el paper/cartró dels regals i eviteu les vaixelles de plàstic d’un sol ús i els embolcalls innecessaris.