Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra una marató de donació de sang amb una jornada festiva

Escoltar

Mataró celebra una marató de donació de sang amb una jornada festiva

Les donacions es podran fer el dimarts 14 de desembre al Foment Mataroní

El Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, la Creu Roja de Mataró i el Foment Mataroní han organitzat una marató de sang que se celebrarà el dimarts 14 de desembre. Les extraccions es faran de 10.00 a 22.00 hores al Foment Mataroní i durant tot el dia es portaran a terme activitats lúdiques. La campanya també compta amb la col·laboració de La Cova, Bulb Lounge i Perfumeries Blau.
El principal objectiu de la jornada és sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants. Les úniques condicions per ser donant és ser major d’edat, pesar més de 50 kg, no haver patit hepatitis després dels 12 anys, no estar embarassada i pensar que no cal anar en dejú.

 

El programa de la jornada és el següent:

 

- 10.00 hores: comencen les donacions

- 10.30 hores: acte de presentació i agraïment a la ciutat per acollir una marató de sang

- 11.00 a 13.00 hores: visita de l’Escola Cor de Maria i taller infantil

- 17.00 a 20.00 hores: tallers infantils a càrrec de Creu Roja

- 18.00 hores: xocolatada popular a càrrec de l’Associació de la Gent Gran del Casal del Parc Central

- 22.00 hores: fi de les donacions

 

El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris. Una de cada deu persones que entra en un hospital necessita una transfusió i cada tres segons algú necessita sang a Catalunya.