Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró compta amb un nou edifici ambulatori de Salut Mental i Addiccions

Escoltar

Mataró compta amb un nou edifici ambulatori de Salut Mental i Addiccions

El servei està gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme

L’alcalde i vicepresident del Consorci Sanitari del Maresme, Joan Antoni Baron, ha assistit aquest matí a la inauguració del nou edifici ambulatori de Salut Mental i Addiccions de Mataró. La inauguració ha anat a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, acompanyat per la consellera de Salut, Marina Geli, i el president del Consorci Sanitari del Maresme, Carles Manté. Aquest centre, gestionat pel Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), està ubicat a les noves instal·lacions que s’han construït al costat de l’entrada principal de l’Hospital de Mataró. La inversió per a aquest nou equipament de Salut Mental ha estat de prop de 5 milions d’euros i dóna servei a una població d’uns 400.000 habitants, a tota la comarca del Maresme, des de Montgat fins a Tordera.


 

L’entrada en funcionament de l’activitat en aquest edifici de nova construcció va ser a principis del mes d’agost i ha suposat el trasllat i concentració en un sol emplaçament dels serveis del Centre de Salut Mental d’adults; el Centre de Salut Mental infantojuvenil, atenció a les drogodependències; Hospital de Dia d’adults i l’Hospital de Dia infantojuvenil que fins ara es donaven a l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró. D’aquesta manera, s’aconsegueix adequar les instal·lacions a les necessitats dels usuaris i dels professionals que hi treballen.

 

El nou centre disposa d’una superfície de 1.897,10 m2 dividida en tres mòduls comunicats de planta i pis, amb un únic accés per a usuaris des de la carretera de Cirera que acull els diferents dispositius. El centre té 33 consultoris, a més d’espais específics per als hospitals de dia.

 

Els professionals que desenvolupen tota l’activitat al Centre de Salut Mental i Addiccions són 38 entre especialistes en psiquiatria, psicologia, infermeria, treball social, educació social, auxiliars i monitors, a més de personal administratiu.

 

Els serveis que es traslladen a les noves instal·lacions són els següents:

 

·        El Centre de Salut Mental d’adults, on s’ofereix atenció psiquiàtrica i psicològica a les persones de 18 anys o més, residents a l’àrea de referència. Dins la seva activitat es desenvolupa el pla de serveis individualitzats, el programa d’atenció específica als trastorns mentals greus i les teràpies grupals.

 

·        El Centre de Salut Mental infantil i juvenil, que proporciona atenció psiquiàtrica i psicològica a les persones menors d’edat residents al Maresme Central i Sud.

 

·        L’Hospital de Dia de Salut Mental d’adults, on es duen a terme programes intensius de tipus diagnòstic, terapèutic i rehabilitador en règim d’hospitalització parcial, psicoteràpia en grup, sessions familiars, teràpia psicofarmacològica, laborteràpia i teràpia ocupacional.

 

·        L’Hospital de Dia de Salut Mental infantil i juvenil, que ofereix programes intensius de tipus diagnòstic, terapèutic i rehabilitador en règim d’hospitalització parcial, psicoteràpia de tipus cognitivoconductual, psicoteràpia en grup, sessions familiars i un aula docent.

 

·        El Centre d’Atenció a les Drogodependències, el qual dóna atenció ambulatòria als usuaris amb problemes relacionats amb el consum i dependències de drogues.

 

·        El programa de manteniment amb metadona, que té l’objectiu de disminuir les complicacions mèdiques i legals del consum d’opiacis, afavorint la reinserció i rehabilitació social de les persones addictes.