Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró impulsa les arts escèniques no convencionals de petit format a través del projecte “Artesanato escénico”

Escoltar

Mataró impulsa les arts escèniques no convencionals de petit format a través del projecte “Artesanato escénico”

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat avui el projecte “Artesanato escénico”, juntament amb els integrants de les companyies que en formen part.



“Artesanato escénico” es basa en la unió de tres companyies d’arts escèniques no convencionals, les quals treballen en una mateixa línia artística des de diferents vessants: les màquines-artefactes peculiars i màgiques d’Antigua i Barbuda, els autòmats i joguines mecàniques dels Hermanos Oligor” i la fusió de dansa i teatre físic de Loscorderos. Són companyies residents a Mataró des de fa uns mesos i estan instal·lades a l’espai de creació de Can Fàbregas, antiga fàbrica de paper, cedit per l’IMAC.


L’impuls inicial que ha propiciat el naixement del projecte “Artesanato escénico” va sorgir de Jordà Ferrer, fundador d'Antigua i Barbuda, amb la intenció de fer realitat el treball creatiu conjunt de les tres companyies en aquest espai cedit.

 

El que uneix les companyies en aquest projecte és, a part d’una línia creativa comú, la manera compromesa d’entendre el procés de creació com un ofici. En els seus processos creatius hi ha dues constants fonamentals: la tasca de l’artesà i la seva dedicació i perfeccionament de la tècnica creativa per una banda, i la investigació i la recerca, obertes al joc, l’experimentació i l’atzar per l’altra.El projecte cobreix la necessitat de compartir recursos, i les companyies acaben intercanviant recursos i creativitat.

 

“Artesanato escénico” busca un sistema de treball inexistent a l’Estat però habitual a d’altres països, com França. Es tracta d’un model de gestió que desenvolupa activitats posant en contacte a professionals de diferents àmbits, donant una visió multidisciplinar a les arts escèniques i constructives, fomentant l’intercanvi de coneixements, el reciclatge pro­fessional i la formació, entres d’altres.

 

El cap de setmana passat es va poder veure al Teatre Monumental un tastet d’aquest projecte, concretament l’espectacle “Las tribulaciones de Virginia” dels Hermanos Oligor. Aquest cap de setmana l’escenari del Teatre Monumental acull el treball en procés “El circo de las penas”, de la companyia Antigua i Barbuda. L’espectacle es podrà veure avui divendres 29 i dissabte 30 a les 21 h, i diumenge a les 19 h.