Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura “Inici de vol”, la nova escultura de la plaça del TecnoCampus

Escoltar

Mataró inaugura “Inici de vol”, la nova escultura de la plaça del TecnoCampus

És obra de l'artista mataroní Perecoll

L’alcalde, Joan Antoni Baron, el president de PUMSA, Ramon Bassas, i la presidenta de la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, tenen previst inaugurar aquesta tarda a les 18.00 hores la nova escultura que presidirà la plaça del TecnoCampus Mataró-Maresme, obra de l’escultor mataroní Perecoll.


 “Inici de vol” és el nom de l’escultura que ha encarregat l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) a l’escultor mataroní Perecoll i que s’ha col·locat a la plaça del TecnoCampus, just a l’entrada del parc.

 

“Inici de vol” és una escultura de bronze amb una pàtina en negre, de dimensions de 2,5 metres d’alçada per 2 metres de llargada i que simbolitza un ocell en ple vol.

 

L’escultura, col·locada directament sobre la superfície del terra, és una reproducció a gran escala de la imatge que es va concebre per commemorar el desè aniversari de l’Escola Universitària del Maresme (EUM). Les seves reproduccions s’han utilitzat per a premis i guardons i el seu apunt de fons de tot el material editat per l’Escola Universitària.

 

L’escultura pertany a la sèrie Ocells del mataroní Perecoll i hi ha una representació a la seu central de Caixa Catalunya i una altra a Miami. 

 

“Inici de vol” representa el principi d’un projecte, l’aixecada del vol que ha de fer una persona al finalitzar els seus estudis.

 

 

L’artista Perecoll

 

Perecoll, nascut a Mataró l'any 1948, és un dels artistes amb més bagatge internacional de Mataró. Ha exposat obres a Nova York, Miami, Tòquio, Munic, Brussel·les, París, Ginebra i Londres, entre altres ciutats d'arreu del món. A Mataró, la seva empremta es pot veure en diverses escultures públiques com el Sant Sebastià, l'Ocellot, l'Àngel o el monument a la Intolerància.