Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura el nou poliesportiu del carrer d’Euskadi

Escoltar

Mataró inaugura el nou poliesportiu del carrer d’Euskadi

L’equipament pot acollir fins a 4 competicions a la vegada


El nou poliesportiu municipal del carrer d’Euskadi ja és una realitat. Està previst que l’equipament s’inauguri diumenge, 27 de juny, amb la presència de l’alcalde, Joan Antoni Baron, el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs, el president de l’Institut d’Esports, Ivan Pera, i el coordinador territorial i institucional de la Secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Jesús Auré.

 


La inauguració tindrà lloc a les 12.00 hores. Es faran els parlaments inaugurals i es visitarà el poliesportiu, incloent les instal·lacions del Tub Verd en aquest equipament, que li subministren climatització i aigua calenta.

 

L’acte d’ inauguració coincideix amb la celebració aquest cap de setmana del VI Torneig Nacional de Minibasket 2010, organitzat per la Unió Esportiva Mataró. Els partits tindran lloc a tres espais de la ciutat: el nou poliesportiu del carrer d’Euskadi, la Gàbia i el Palau Municipal d’Esports Josep Mora. Les finals masculina i femenina tindran lloc a les 13.00 hores al poliesportiu municipal del carrer d’Euskadi.

 

Les obres del poliesportiu van començar al febrer de 2008 i han tingut una durada de 28 mesos.

 

Els treballs han anat a càrrec de l’empresa Excover, SL, a qui es van adjudicar, i han tingut un cost total de 5.872.401,60 €. La Diputació de Barcelona ha aportat 2.285.000 € de subvenció dins del protocol general del Pla Concertació Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat 2008-11. Per la seva banda, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya n’ha subvencionat 715.000 €.

 

 

Característiques del pavelló

 

El nou poliesportiu s’ha construït en un solar municipal de 7.752 m² delimitat pel carrer d’Euskadi i el passatge dels Païssos Bàltics, al barri de La Llàntia.

 

L’equipament compta amb una pista poliesportiva de 60 x 27 m que es pot dividir en quatre pistes transversals de 15 X 27 m per acollir diferents competicions simultànies segons les necessitats del moment.

 

Una de les pistes transversals està destinada de manera fixa a la gimnàstica esportiva, i alberga els aparells necessaris per a la pràctica d’aquest esport. Les altres tres pistes es poden fer servir també de manera independent o bé com a pavelló triple (45 X 27 m) per als esdeveniments esportius que ho requereixin.

 

A més, l’equipament disposa de:

 

-         8 vestidors amb capacitat per a 18 persones cadascú

-         3 vestidors per a tècnics i àrbitres

-         1 vestidor equipat per a farmaciola, complementat amb un consultori mèdic i una zona de control de dopatge

-         6 serveis sanitaris adaptats al nivell de la pista

-         4 sales per a magatzem de material esportiu

-         2 magatzem per a material de neteja

-         1 control d’accessos

-         1 zona d’administració

-         1 sala per a les instal·lacions tècniques de l’edifici

 

Les grades per als espectadors tenen una capacitat per a 407 persones, serveis sanitaris, una zona de vestíbul i un bar.

 

 

Els accessos

 

L’accés principal a nivell de pista està situat a la cota intermèdia, orientat cap al carrer d’Euskadi. Condueix tant a esportistes com a espectadors fins al vestíbul.

 

També s’han construït dos accessos independents directes que podran conduir els espectadors fins a la part superior de les grades, a banda i banda del poliesportiu, si l’aforament previst de l’activitat programada ho fa necessari. En aquest cas, el públic accediria pel nivell superior de les grades i els esportistes per l’accés situat a nivell de pista.

 

Les obres del pavelló també han inclòs els treballs d’estructura d’un aparcament d’una planta amb capacitat per a 88 places de cotxe i 6 de moto sota el poliesportiu, amb accés independent situat a peu pla des del passatge del Països Bàltics. L’aparcament, gestionat per la societat municipal Gestió Integral del Trànsit Mataró (GINTRA), ofereix places per a residents en lloguer.

 

 

Ús d’energies renovables

 

El nou pavelló és un dels equipaments de Mataró que ja estan connectats al Tub Verd, la xarxa municipal de distribució de calor i fred que aprofita l’energia disponible d’infraestructures ambientals a la ciutat i també la produïda per la cogeneració.

 

Actualment, el Tub Verd dóna servei a 14 equipaments de la ciutat de Mataró que comptabilitzen 145.000 usuaris.