Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró millora els resultats del 2009 i manté la segona millor puntuació entre els ajuntaments més transparents

Escoltar

Mataró millora els resultats del 2009 i manté la segona millor puntuació entre els ajuntaments més transparents

Obté la màxima puntuació a 4 dels 5 àmbits analitzats a 110 municipis


L’informe anual confeccionat per l’organització no governamental Transparencia Internacional atorga de nou a l’Ajuntament de Mataró la segona millor puntuació entre els ajuntaments més transparents, després d’avaluar els 110 municipis més grans d’Espanya. Mataró obté una puntuació global de 98,8 punts sobre 100, i per tant millora els resultats obtinguts al 2009, quan va aconseguir un promig de 97,5 punts.

 

Els ajuntaments situats a la primera posició del rànquing global, empatats amb 100 punts, són Bilbao, Gijón, Ponferrada, Puerto de Santa María, Sabadell i Sant Cugat del Vallès. A continuació els segueixen Mataró i Alcobendas, empatats amb 98,8.

 

Aquest any 21 ajuntaments han obtingut l’excel·lent (entre 100 i 90 punts), mentre que el promig general de tots els ajuntaments ha estat de 73,2 punts.

 

L’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) analitza cinc àrees competencials dels municipis mitjançant l’anàlisi de 80 indicadors en relació a la informació que proporcionen als ciutadà.

 

L’Ajuntament de Mataró ha obtingut la màxima puntuació (100) a quatre de les cinc àrees estudiades: l’àrea de relacions amb els ciutadans i la societat; l’àrea de transparència econòmicofinancera, l’àrea de transparència en les contractacions de serveis i l’àrea de transparència en matèria d’urbanisme i obres públiques.

 

A l’àrea d’informació sobre la corporació municipal Mataró obté 94,7 punts sobre 100, i només és superat per 7 ajuntaments que obtenen la màxima puntuació.

 

En els darrers dos anys l’Ajuntament de Mataró ha millorat contínuament les puntuacions obtingudes a l’ITA. Al 2008 es va situar a la posició número 32 i va tenir una puntuació mitjana de 61,3.