Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a les Jornades Europees del Patrimoni

Escoltar

Mataró participa a les Jornades Europees del Patrimoni

El municipi organitza tres visites culturals el 25 i 26 de setembre

Mataró participa el proper cap de setmana a les Jornades Europees del Patrimoni, organitzades per la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya amb el patrocini del Consell d’Europa.

 

A Catalunya es faran 450 activitats a prop de 200 municipis catalans. Mataró organitza 3 visites, dues el dissabte 25 i una el diumenge 26:

 


  • Visita guiada a la vil·la romana de Torre Llauder (avinguda de Lluís Companys, s/n).


Dissabte 25 a les 12.00 hores.

La vil·la romana de Torre Llauder forma part del territori de la ciutat romana d’Iluro. Fou descoberta l’any 1961, en un indret –l’actual Pla d’en Boet– on des del segle XVIII es tenien notícies de troballes arqueològiques. Després de diverses campanyes d’excavació, les restes de la vil·la han estat adequades per a la visita pública. La visita està organitzada pel Museu de Mataró – Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC).

 


  • Visita guiada al conjunt dels Dolors (punt de trobada: Museu Arxiu de Santa Maria, al carrer de la Beata Maria, 3).


Dissabte 25 a les 18.00 hores.

El conjunt dels Dolors, recinte unitari format per diverses dependències (capella, sagristia, sala de juntes, cor i cripta), decorat per Antoni Viladomat i Manalt segons encàrrec de la Venerable Congregació dels Dolors de Santa Maria de Mataró, i acabat l’any 1737. És un dels exemples més complets de l’art barroc a Catalunya. La visita està organitzada pel Museu Arxiu de Santa Maria i l’IMAC.

 


  • Ruta del Modernisme (punt de trobada Ajuntament de Mataró, a la Riera, 48).


Diumenge 26 a les 11.00 hores.

Ruta urbana pels edificis més significatius del Modernisme mataroní en una síntesi històrica per l’època i amb referències biogràfiques dels principals arquitectes del moment, sobretot del mataroní Josep Puig i Cadafalch. Passejant per la ciutat es descobriran, entre altres, la casa natal de Puig i Cadafalch, el Saló de Sessions de l’Ajuntament, el mercat del Rengle (Mercat municipal de la plaça Gran) i la gran joia del Modernisme a Mataró: la casa Coll i Regàs. La visita està organitzada per l’IMPEM.