Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró portarà la fibra òptica a una desena d’equipaments dins el projecte de l’Anella cultural

Escoltar

Mataró portarà la fibra òptica a una desena d’equipaments dins el projecte de l’Anella cultural

 

L’Anella cultural ampliarà el seu desplegament a Mataró mitjançant la connexió amb fibra òptica d’una desena d’equipaments públics de la ciutat. El projecte s’ha presentat aquest matí a la Comissió Informativa de Serveis Centrals i està previst que s’aprovi inicialment a la propera Junta de Govern, que es preveu celebrar dilluns 15 de febrer. Aquesta actuació s’executarà amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

L’Anella cultural és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de Barcelona, la Fundació i2cat i la Xarxa Transversal, consorci integrat per 14 ciutats catalanes, entre elles Mataró, i la ciutat de Perpinyà. Després d’una fase de prova pilot, està en implantació a tot el territori.

 

El projecte consisteix en el desenvolupament d’una xarxa d’equipaments culturals -Anella cultural- que, a partir d’un ús intensiu de les possibilitats que ofereix l’Internet de la segona generació, poden intercanviar continguts, coproduir esdeveniments on-line i impulsar línies de recerca sobre els nous usos de la xarxa en la producció cultural. Mitjançant el desplegament de la fibra òptica, els equipaments queden connectats per dur a terme activitats culturals conjuntes, com retransmissions d’espectacles, conferències o cursos a distància.

 

 

Desplegament a Mataró

 

El Teatre Monumental de Mataró es va estrenar al novembre de 2008 com a equipament integrat a l’Anella cultural, amb la retransmissió en directe de l’òpera “Les noces de Fígaro” que es va interpretar al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Actualment, Mataró té una trentena d’equipaments municipals connectats mitjançant fibra òptica.

 

El projecte que ara s’aprova inclou el desplegament de trams de fibra òptica entre els següents equipaments:

 

-         De l’edifici de Les Esmandies a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra

-         De l’Escorxador, on es construirà la Biblioteca Pública Antoni Comas, al centre de creació d’arts escèniques de Can Gassol

-         De l’edifici del recinte Firal del parc Central a Can Masjuan (Casa del parc)

-         De la Nau Gaudí a la nau Cabot i Barba (carrer de Cosme Churruca, 90)

-         De l’Edifici de Vidre al TecnoCampus Mataró-Maresme

-         Del TecnoCampus Mataró-Maresme a la nau Cabot i Barba

 

Les obres de desplegament de fibra òptica tenen un pressupost previst de 192.000 €. A aquest import s’afegeixen 5.800 € per a la redacció de projectes, 9.600 € de la direcció d’obra i 38.400 € per a l’equipament multimèdia de les sales de projecció, producció i videoconferència que hi haurà a cada centre. En total, la inversió serà de 245.800 € (IVA inclòs).

 

El projecte té un termini d’execució previst de 6 mesos. Abans de l’inici dels treballs, ha de superar els tràmits d’aprovació inicial, exposició pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa especialitzada.