Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró recorda l’artista Josep M. Rovira-Brull amb un acte commemoratiu en el desè aniversari de la seva mort

Escoltar

Mataró recorda l’artista Josep M. Rovira-Brull amb un acte commemoratiu en el desè aniversari de la seva mort

Laia l’arquera és una de les obres més representatives que va crear per a la ciutat

L’alcalde, Joan Antoni Baron, va presidir dissabte a Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani, l’acte commemoratiu amb motiu del 10è aniversari de la mort de l’artista Josep M. Rovira-Brull.



L’acte va comptar amb la presència la vídua de l’artista, Esther Joan, i dels seus fills Anna, Josep Maria i Nefer, així com del president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès. 


Durant l’acte es va  presentar un nou web dedicat a l’obra Laia l’arquera, l’escultura monumental situada a la Porta Laietana de Mataró realitzada per Rovira-Brull per encàrrec de l’Ajuntament de Mataró. El web inclou també un petit recull de la trajectòria artística del pintor, dibuixant i escultor estretament relacionat amb la ciutat de Mataró.

 

En el decurs de l’acte, el dissenyador Àlex Valls va presentar una reproducció a escala de l’escultura Laia l’arquera, que forma part del projecte “Laia l’arquera, un present per a Mataró”.

 

Posteriorment l’historiador i crític d’art, Daniel Giralt-Miracle va fer una glossa de la figura de l’artista. L’acte ha finalitzat amb l’actuació musical del grup de Latin-Jazz, ZZAS.

 



L’artista



Josep M. Rovira-Brull, va néixer al barri de Gràcia (Barcelona), l’1 de setembre de 1926. Amb una estreta vinculació amb la ciutat de Mataró, on va viure des de l’any 1961 i fins a la seva mort l’any 2000, la seva dilatada trajectòria professional abasta les diferents facetes artístiques, dibuix, pintura i escultura.

 

Entre les seves obres es poden destacar entre moltes altres, els murals al·legòrics de la història del tint (1957) provinents de l’antiga fàbrica Tintex, que es poden contemplar actualment a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, i l’escultura Laia l’arquera. També va crear diferents cartells de festes de Mataró o el logotip de la Caixa d’estalvis Laietana (1969).