Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró registra un nou descens en el nombre de delictes i faltes durant els primers sis mesos de 2010

Escoltar

Mataró registra un nou descens en el nombre de delictes i faltes durant els primers sis mesos de 2010

També disminueixen els accidents de trànsit i el nombre de víctimes

La Junta Local de Seguretat de Mataró que ha tingut lloc avui ha fet balanç de l’estat de la seguretat a la ciutat durant el primer semestre de 2010.


 

Les dades pel que fa a la seguretat viària confirmen que continua la tendència favorable dels darrers anys. Així, en els sis primers mesos de 2010 el nombre d’accidents s’ha reduït un 19.1 %, respecte el mateix període de 2009, mentre que el nombre de ferits ho ha fet un 15,6 %, destacant la disminució en un 20,84 % de la lesivitat lleu i l’estabilitat de la lesivitat greu i mortal (171 víctimes lleus, 20 víctimes greus i cap víctima mortal).



Aquesta disminució dels accidents de trànsit ja fa sis anys que es manté, en part gràcies a l’actuació conjunta de la Policia Local i el Servei de Mobilitat, així com de la progressiva conscienciació dels ciutadans.

 

Pel que fa a la seguretat ciutadana, les dades mostren una disminució del mapa delinqüencial respecte al mateix període de 2009. El nombre de delictes i faltes coneguts de gener a juny de 2010 ha experimentat una davallada del 3,31 %. Respecte als delictes contra el patrimoni la disminució ha estat d’un 5,65 %. Concretament, el delicte de robatori a l’interior de vehicle ha disminuït un 7,17 %, el delicte de furt ha disminuït un 18,61 % i el delicte de robatori amb força ha disminuït un 3,26 %. Així mateix, els delictes contra les persones han disminuït un 16,06 %, tot i que el robatori amb violència i/o intimidació ha augmentat un 3,86 %.

 

En aquest sentit, durant aquests primers sis mesos de l’any, Policia Local i Mossos d’Esquadra han realitzat diferents dispositius conjunts per evitar els robatoris en interior de vehicles. Aquests dispositius s’han saldat amb 84 detencions. Molts dels robatoris s’han imputat a autors reincidents que han passat a disposició judicial, alguns d’ells menors d’edat.

 

Quant a l’activitat policial desenvolupada durant el primer semestre de l’any 2010, Policia Local i Mossos d’Esquadra han realitzat 107 operatius conjunts, dedicats especialment als robatoris en interior de vehicles, robatoris en habitatges, comerços i indústries, control de les zones d’oci i control de l’incivisme. Tanmateix, els dos cossos, en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia, han realitzat diferents operatius de control sobre l’aplicació de la normativa administrativa referent a comerços i aplicació de la lleis penals i administratives sobre estrangeria.

 

Finalment, la Junta Local de Seguretat ha fet balanç de l’avaluació del Pla de Seguretat Local de 2009-2011. En conjunt, pel que fa a les accions el Pla ha assolit ja un 96,31 % de la seva execució a l’any 2009, superant el 80 % previst pels tres anys del seu període de vigència, i pel que fa als indicadors ha assolit un 52,82 %, ja que set dels plans específics que l’integren han superat el 50 % de millora en els seus indicadors.