Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la Carta Internacional per Caminar

Escoltar

Mataró s’adhereix a la Carta Internacional per Caminar

El Ple municipal de setembre va aprovar per unanimitat una declaració institucional presentada per tots els grups municipals per adherir-se a la Carta Internacional per Caminar.


 

El text íntegre és el següent:

 

“L’Ajuntament de Mataró ja es va adherir el 1996 a la Carta d’Aalborg de ciutats europees cap a la sostenibilitat i el 2002 a la Carta Europea dels drets dels vianants que tenien com a objectiu comú, entre altres, la sostenibilitat i la promoció dels desplaçaments a peu.

 

La Carta Internacional per Caminar, dóna un pas més, identifica les necessitats dels vianants i proporciona un marc comú per reorientar les polítiques actuals, les seves activitats i relacions per crear una cultura on la gent esculli caminar, desenvolupant accions concretes de millora per a cada principi estratègic.

 

Els principis estratègics que recull la carta són: millorar la mobilitat integral, dissenyar i gestionar espais i llocs per a les persones, millorar la integració de les xarxes de vianants, planificació territorial i usos del sòl com a suport a la comunicació a peu, reduir el perill d’atropellaments, millorar la sensació i seguretat personal, augmentar el suport de les institucions i desenvolupar la cultura de caminar.

 

Molts d’aquests principis ja queden recollits en el Pla de Mobilitat Urbana de Mataró i s’han anat desenvolupant en el temps, tant en el planejament com a l’execució d’obres en què l’accessibilitat i la preferència dels vianants és present.

 

Aquesta iniciativa arrenca de diferents peticions de particulars i d’organitzacions, en concret la Federació Internacional del Vianant (IFP) en col·laboració amb l’associació Catalunya Camina, treballa per la ratificació dels drets del vianant en les institucions catalanes i en les de l’Estat Espanyol. És per això que proposa que la Federació de Municipis de Catalunya ratifiqui la Carta Internacional del Caminar i recomana als municipis de Catalunya que també ho facin.

 

És per això que el Ple municipal proposa els següents acords:

 

1.      Ratificar i adherir-se a la Carta Internacional per Caminar que s’adjunta a aquesta declaració.

 

2.      Traslladar el present acord a la Federació Internacional del Vianant (IFP) i la Secretaria per la Mobilitat de la Generalitat de Catalunya”.