Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró se suma a la conservació, estudi i divulgació dels cetacis de l’àrea marina del Maresme

Escoltar

Mataró se suma a la conservació, estudi i divulgació dels cetacis de l’àrea marina del Maresme

El proper diumenge es farà una sortida per albirar animals marins



Diumenge, 21 de novembre, l’organització Submon farà una sortida a l’àrea marina dels Canons del Maresme per albirar cetacis. La sortida compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i d’altres municipis del Barcelonès i el Maresme.


 

L’organització Submon, per a la conservació, estudi i divulgació del medi marí està treballant per promoure la conservació de l’àrea marina Canons del Maresme, que va des de la desembocadura del Tordera fins al Barcelonès.

 

Els Canons submarins són unes estructures en forma de vall, de gran fondària i riques en nutrients que constitueixen zones d’alta importància per a diverses espècies de balenes i dofins, ja que són els llocs on hi troben aliment.

 

El projecte busca la implicació dels ajuntaments en l’organització i promoció de sortides per a realitzar albiraments de cetacis per als ciutadans, oferint l’oportunitat de gaudir de primera mà del contacte amb la fauna marina pròxima als municipis del Maresme. Utilitzant la vivència directa amb les espècies i el medi a conservar com a eina de divulgació.

 

La sortida, des del Port de Mataró, es farà amb un veler i tindrà una durada aproximada d’unes 8 hores, per tal d’incrementar la possibilitat de trobar-ne.

 

Abans de la sortida es farà una xerrada per explicar la biologia dels cetacis, les espècies que s’hi poden trobar i la metodologia que s’utilitza per al seu estudi.