Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA preveu enllestir al juny l'edifici d’ús terciari i d’oficines de la baixada de les Espenyes

Escoltar

PUMSA preveu enllestir al juny l'edifici d’ús terciari i d’oficines de la baixada de les Espenyes

 

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui les obres del nou edifici d’ús terciari i d’oficines de la Baixada de els Espenyes, al sector de Can Xammar. Aquest edifici, està promogut per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA).

 

L’immoble, amb una superfície útil total de 611m2, es destina a oficines, que ocupen les dues plantes pis. Cada planta té 165 m2 i es pot dividir en dos locals per cada planta. La planta baixa i soterrània es pot destinar a ús comercial, amb un total de 280 m2, formant un únic local amb accés des de la baixada de les Espenyes i també des de la plaça de Can Xammar.

 

L’acabat de les façanes de la planta baixa és majoritàriament amb vidre exceptuant el cantó est, que és de formigó vist. Els grans voladissos de l’edifici són la part més singular d’aquesta construcció.

 

Les obres de construcció les duu a terme l’empresa Dentell, SL. La inversió total és de 1,8 MM € i està previst que finalitzin el proper mes de juny.

 

 

Integració en l’espai

 

L’edifici d’oficines destaca i limita la plaça de Can Xammar per la zona est. La reduïda ocupació en planta baixa fa augmentar l’espai públic, adaptant l’edifici a la topografia del terreny segons la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística de Mataró, aprovada l’any 2002. 

 

 

Convivència amb les troballes

 

Les prospeccions arqueològiques iniciades al sector de Can Xammar l’any 2002 van donar com a resultat algunes de les troballes més importants fetes a Mataró, com el cap de la Venus.

 

Al solar de la baixada de les Espenyes es van continuar els treballs d’arqueologia apareixent-ne noves troballes, d’una banda, cinc murs radials que feien de contraforts interns d’una torre de defensa de la muralla del segle XVI, i de l’altra, part del pas de ronda des d’on es vigilava la muralla. Excavacions posteriors van descobrir la part corresponent a la zona de combustió d’un forn, un hipogeu i tres monedes.

 

PUMSA va promoure la recuperació d’aquestes restes descobertes al solar d’aquest edifici. Quan finalitzi la construcció de l’immoble quedarà visitable el recinte arqueològic. 

 

 

Projecte de transformació urbanística

 

La construcció d’aquest edifici s’engloba en el projecte de transformació urbanística del sector de Can Xammar i completa les previsions del Pla de Millora Urbana.

 

En els darrers temps, el sector de Can Xammar ha vist la millora en l’entramat urbà. Es tracta d’una de les actuacions més importants que han portat a terme PUMSA i l’Ajuntament de Mataró, que suposa la transformació d’una superfície de 9.600 m2, creant una àrea de nova centralitat i cohesió social, amb l’activació de l’espai comercial i residencial.