Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un tram de la carretera de Cirera, del carrer de Galícia i el carrer de Llevant renoven l’enllumenat públic

Escoltar

Un tram de la carretera de Cirera, del carrer de Galícia i el carrer de Llevant renoven l’enllumenat públic

S’instal·len làmpades de vapor de sodi a 70 punts de llum per estalviar energia

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs de renovació de l’enllumenat públic del carrer de Llevant, del tram de la carretera de Cirera entre la plaça de Gran Bretanya i la urbanització de Les Sureres, i del tram del carrer de Galícia davant del cementiri.

 

El projecte s’executarà amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

 

Descripció dels treballs

 

Les obres consisteixen en el desmantellament de les línies i punts de llum existents en els carrers afectats, el trasllat, condicionament i adequació dels quadres d’escomesa actuals del sector, la instal·lació de noves línies de distribució, les obres civils d’obertura i tapat de rasa i de reposició de paviments de calçada i voreres, i la instal·lació de columnes i llumeneres.

 

En total es reduirà el nombre de punts de llum, que passen de 87 a 70. Els nous punts tindran làmpades de vapor de sodi d’alta pressió, que permeten una gran eficàcia lluminosa i són econòmiques, alhora que fomenten l’estalvi energètic. A més, la nova instal·lació comptarà amb un sistema de reducció de flux. Tot plegat suposarà una disminució de la potència instal·lada, que passa de 19,63 kW a 13,83 kW. L’estalvi energètic aconseguit amb la renovació serà del 45,04%.

 

A la carretera de Cirera els treballs afecten a la vorera contrària a l’entrada de l’Hospital de Mataró, on els punts de llum s’instal·laran en columnes troncocòniques de 9 m d’alçada, igual que a la zona de l’Estadi Municipal d’Atletisme. A la resta del tram afectat, s’il·lumina una franja de la zona verda amb columnes de 4 m.

 

Al carrer de Llevant l’enllumenat es col·locarà en un únic lateral, en columnes troncocòniques de 6 m d’alçada.

 

El quadre d’enllumenat, que actualment es troba situat a l’interior de l’Estadi Municipal d’Atletisme, s’ubicarà a l’exterior a la via publica.

 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Electrificaciones y Fluidos Mata, SA (ELECMA) per un pressupost de 155.105,92 € (IVA inclòs). A aquest import cal afegir 6.967,72 € (IVA inclòs) d’honoraris de redacció i de direcció de l’obra. Els treballs tenen una durada prevista de 4 mesos.