Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra denuncia el tràfic de dones amb fins d’explotació sexual

Escoltar

Una exposició a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra denuncia el tràfic de dones amb fins d’explotació sexual

La mostra “No seas cómplice” es pot visitar fins al 27 de maig

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra acull fins al 27 de maig l’exposició “No seas cómplice”, una mostra promoguda pel Ministeri d’Igualtat i cedida per la Diputació de Barcelona. L’arribada d’aquesta exposició a Mataró ha estat gestionada pel Servei de Dona de l’Ajuntament de Mataró en col·laboració amb la biblioteca.

 

La mostra és una crida contra el tràfic de dones per a la seva explotació sexual. A través d’imatges fotogràfiques, fa un recorregut per les diferents etapes d’aquest negoci il·legal, des de la captació i el transport fins l’explotació i les seves conseqüències.

 

Segons les Nacions Unides, per tràfic d’éssers humans s’entén la captació, el transport, el trasllat, l’acollida o la recepció de persones, recorrent a l’amenaça o a l’ús de la força o d’altres formes de coacció, al rapte, al frau, a l’engany, a l’abús de poder o d’una situació de vulnerabilitat o a la concessió o recepció de pagament o beneficis per obtenir el consentiment d’una persona que tingui autoritat sobre una altra, amb fins d’explotació sexual (Protocol de Palermo, 2000).

 

El tràfic de dones amb fins d’explotació sexual és una forma més de violència contra les dones que vulnera els Drets Humans i que esdevé de la desigualtat de gènere. Segons dades recollides en diferents estudis de Nacions Unides, cada any hi ha al món al voltant de dos milions de dones i nenes explotades sexualment com a víctimes del tràfic de dones. El nostre país no està exempt de la pràctica d’aquest delicte.