Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició aplega les adquisicions fetes des de 2006 pel Fons d’Art Municipal

Escoltar

Una exposició aplega les adquisicions fetes des de 2006 pel Fons d’Art Municipal

La mostra recull obres de 40 artistes diferents

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, té previst inaugurar aquest vespre a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32), a les 20.00 hores, la mostra “Noves adquisicions del fons d’art”. L’exposició està constituïda per les obres que han ingressat al Fons d’Art Municipal des de 2006, tant a la Col·lecció del Museu de Mataró com a les altres col·leccions d’art de l’Ajuntament de Mataró.

 

La Col·lecció del Museu de Mataró la integren els béns artístics que té en custòdia o exposició i que han estat adquirits pels procediments legals vigents (dipòsits, donacions, etc.), seguint les pautes marcades al document de política d’adquisicions del Museu de Mataró.

 

Les altres col·leccions d’art de l’Ajuntament les integren les obres exposades a les diferents dependències municipals, de propietat municipal per compra, donació o altre títol d’ingrés al seu favor, les escultures i obres d’art exposades a la via pública de la ciutat de Mataró i el fons d’art de l’IMAC.  

 

El conjunt d’aquest fons està en procés d’ésser gestionat per l’IMAC de manera integral. L’objectiu és sistematitzar, unificar i homologar criteris i procediments relatius a la documentació i consultes, adquisició, moviments d’objectes, manteniment i restauració i emmagatzematge.

 

En aquesta mostra s’exposen la cinquantena d’obres que han permès incrementar les col·leccions del Fons d’Art Municipal de Mataró, de l’any 2006 al 2009, distribuïdes segons les seves procedències. Com a excepció, no s’exposa la donació de la col·lecció de Xavier Ubach de l’any 2006, formada per més d’un centenar d’obres que ja foren objecte d’una exposició monogràfica l’any 2007.

 

Així doncs s’hi poden contemplar obres de: Martí Anson, Jaume Arenas, Marcel Camps, Blanca Casas Brullet, Santi Clavell, Pol Codina, Eduard Comabella, Marga Cruz, Manuel Cusachs, Maria Cusachs, Bénédicte Desrus, Annegien van Doorn, Duvan, Pere Fradera, Mercè Gallifa, Albert Ibanyez, Ivan Jordà, Marc Llacuna, Pere Masramon, Eduard Novellas, Antoni Perna, Marta Petit, Margarita Pineda, Gemma Pont, Cecilia Postiglioni, Marc Prat, Ita Puig, Jordi Puiggali, Humberto Rivas, Xavier Roldan, Raül Roncero, Sergio Ruiz, Glòria Safont-Tria, Sandro Soriano, Arena Tarrés, Maurici Torner, Emilia de Tores, Josep Vinardell, Mònica Vilert i Marta Xibillé.

 

També es podrà accedir al nou espai web “L'Espai dels artistes” adreçat als artistes de Mataró. Aquest espai al web municipal pretén que l’artista que ho vulgui pugui tenir un espai on-line per mostrar, utilitzar i difondre tot allò que vulgui fer públic, de manera gratuïta.

 

L’exposició es pot visitar fins al 18 d’abril.