Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

85.069 ciutadans de Mataró poden exercir diumenge el seu dret a vot a les Eleccions Generals

Escoltar

85.069 ciutadans de Mataró poden exercir diumenge el seu dret a vot a les Eleccions Generals

A través de mataro.cat es pot conèixer el col·legi electoral i es podrà seguir l’escrutini

Diumenge, 20 de novembre, tindran lloc les Eleccions a les Corts Generals, en les quals s’escollirà la composició del Congrés dels Diputats i del Senat. A Mataró estan convocats a les urnes 85.069 electors d’una població de 123.906 habitants.
En total hi haurà 128 meses distribuïdes en 48 seus electorals diferents (escoles, centres cívics o locals). L’únic canvi substancial respecte als darrers comicis, que van ser els municipals, és el tancament de la seu electoral situada a l’escola Menéndez y Pelayo (carrer de Rocafonda, 20), que passa a situar-se a les Escoles Freta (passeig de Rocafonda, 45).al qual s’hi pot accedir des de la portada del web mataro.cat que permet consultar per Internet a quin col·legi electoral s’ha d’anar a votar (només cal introduir el NIF i carrer de residència).
A part de la informació personalitzada que els ciutadans han rebut al seu domicili, al web municipal hi ha un minisite al qual s’hi pot accedir des de la portada del web mataro.cat que permet consultar per Internet a quin col·legi electoral s’ha d’anar a votar (només cal introduir el NIF i carrer de residència).


Personal treballant per al bon desenvolupament de la jornada

 

El dia de les eleccions hi ha 1.152 ciutadans que han estat escollits per sorteig per formar part de les meses electorals (presidents, vocals i suplents), i també estaran treballant a Mataró els 77 representants de l’administració (Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya), més uns 80 treballadors municipals i uns 50 agents de Policia Local que participaran en el dispositiu de seguretat dissenyat per aquest dia.

  Servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda

 

La Creu Roja, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitza un dispositiu per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda.

 

Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 per sol·licitar el servei abans de divendres 18 a les 20 hores. Les peticions són trameses a Creu Roja, que es posa en contacte amb els interessats confirmant-los el moment del dia en què se’ls realitzarà el servei, en ambulància o autobús adaptat.

 

Les persones que precisin aquest servei seran acompanyades per personal de Creu Roja des dels seus domicilis fins al col·legi electoral, i un cop exercit el dret a vot es realitzarà el viatge a l’inversa. El trajecte es farà en ambulància o en transport adaptat.

 Dispositiu d’informació als ciutadans

 

Pel que fa a l’atenció als ciutadans durant la jornada electoral, el dia de les eleccions estaran oberts de forma extraordinària 5 punts d’atenció al públic, ubicats a les oficines d’atenció ciutadana de l’Ajuntament (La Riera, 48), el Centre Cívic Rocafonda (carrer de Josep Punsola, 47), el Centre Cívic Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82) i els centres cívics de Cirera (carrer de Cadis, 1) i Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6). En tots aquests llocs s’atendran consultes sobre el cens.

 

L’horari d’atenció serà de 8 a 20 hores, excepte en el cas del Centre Cívic de Cirera, que obriran de 8 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des d’un mòbil).

 Seguiment de l’escrutini

 

El vestíbul de l’Ajuntament estarà adequat com a punt d’informació dels resultats, tant de participació com de l’escrutini. El seguiment de les dades es podran fer mitjançant els següents sistemes d’informació:

 

- Pantalla de dades on es publicaran els resultats de participació de les 14 hores i les 18 hores i els resultats de l’escrutini a Mataró.

 

- Pantalla de televisió: emetrà imatges d’informatius de televisió que realitzin programació especial.

 

- Plafons informatius: una mostra amb infografia recollirà una retrospectiva dels resultats de les diferents eleccions celebrades a la ciutat (municipals, generals i europees).

 

També es podrà fer el seguiment en línia de les eleccions des del web municipal, amb informació que s’anirà actualitzant a mesura que es realitzi el recompte de vots (a partir del 20% de l’escrutini, aquest serà on line). Acabats els comicis s’elaborarà un dossier amb tots els resultats electorals que també estarà disponible al web en format PDF i que inclourà la participació, els resultats generals, resultats per barris, etc.