Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró inverteix prop de 1.400 milers d’euros l’any 2010

Escoltar

Aigües de Mataró inverteix prop de 1.400 milers d’euros l’any 2010

L’empresa municipal Aigües de Mataró va invertir l’any 2010 fins a 1.372 milers d’euros, dels quals la majoria es van destinar a l’ampliació i renovació de les xarxes d’aigua i clavegueram i el finançament de les obres corresponents al Pla Director del Clavegueram. L’informe de gestió de la companyia, així com el balanç de comptes anuals de 2010, han estat aprovats aquest dimecres per la Junta General de la companyia.


 

Les inversions de 2010 es van destinar de la següent manera: es van invertir 417 milers d’euros en l’ampliació i renovació d’instal·lacions i xarxa d’abastament d’aigua, mentre que 692 milers d’euros es van utilitzar per finançar les obres del Pla Director i per a la renovació de la xarxa de clavegueram. Finalment, 227 milers d’euros es van invertir en tecnologia i aplicacions informàtiques i 36 milers d’euros es van destinar al Laboratori municipal.

 

Pel que fa a l’abastament d’aigua potable, l’aigua distribuïda a la ciutat (adducció) va ser de 7.357.272 m3, de la qual pràcticament el 84 % correspon a aigua procedent del Ter i la resta de captacions pròpies (pou i mines). El rendiment de la xarxa s’ha mantingut al voltant del 92 % i el consum domèstic s’ha reduït lleugerament fins als 102 litres per habitant i dia.

 

 

Uns resultats econòmics que permeten ser autosuficients i realitzar inversions

 

En conjunt, Aigües de Mataró va aprovar ahir a la Junta General un resultat corresponent a l’exercici 2010 de 1.636 milers d’euros, xifra superior a la de 2009, i que va tancar amb 1.352 milers d’euros. Aquests resultats es destinen al finançament de les inversions previstes per als propers anys.

 

En aquest sentit, Aigües de Mataró continua tenint com a principal font de finançament la tarifa de l’aigua, que permet cobrir els costos del servei i les inversions a desenvolupar. La tarifa a Mataró continua per sota de la mitjana de la resta de ciutats de Catalunya.

 

L’any 2010 l’ ingrés per venda d’aigua va augmentar un 0,9 %, degut a les noves tarifes aplicades segons els volums de consum. Així, des d’Aigües de Mataró es continua apostant per una tarifa autosuficient, socialment justa, eficient i ambientalment sostenible, que garanteixi el subministrament bàsic a un cost reduït i estimuli l’estalvi d’aigua, gravant els consum elevats.

 

 

Aigües de Mataró torna a ser el soci de referència de MESSA

 

L’any 2010 Aigües de Mataró ha adquirit accions de Mataró Energia Sostenible (MESSA) per valor de 1.170 milers d’euros, fet que ha permès que torni a disposar del 65 % de l’accionariat del Tub Verd i es torna a consolidar com accionista de referència, refermant la seva aposta pel medi ambient i el desenvolupament de projectes amb energies renovables a Mataró, cooperant en l’aprofitament d’energies que no s’aprofitaven i la reducció de les emissions de CO2 a nivell local i global.