Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la temporada escènica de tardor al Teatre Monumental amb novetats en les sessions de cinema

Escoltar

Arrenca la temporada escènica de tardor al Teatre Monumental amb novetats en les sessions de cinema

Un crític de cinema oferirà una xerrada prèvia i hi haurà servei de bar

L’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) ha donat a conèixer la programació escènica per a la temporada de tardor 2011. La principal novetat d’enguany és la consolidació de l’activitat “Parlem de la pel·lícula” que acompanya al cicle “Cinema en VO”. El crític de cinema de la revista Fotogramas, Manu Yañez es farà càrrec d’aquesta xerrada, que tindrà lloc cada dijous a les 20.30 h, mitja hora abans de la projecció. A més, hi haurà servei de bar des de les 20 h i fins que comenci la pel·lícula. Manu Yañez també coordinarà el col·loqui posterior amb el director o els actors quan es tracti d’una producció catalana.




Les sessions de cinema comencen el proper dia 6, amb la projecció de la pel·lícula “Carlos”, d’Olivier Assayas, sobre la vida del terrorista internacional. El preu de l’entrada és de 5,70 € (5,20 € l’entrada reduïda) i de 22,2 € per a l’abonament a sis sessions. El primer títol de producció catalana serà “Caracremada”, el 13 d’octubre, que comptarà amb el director Lluís Galter en el col·loqui posterior.

 

Teatre, dansa i circ

 

La temporada estable del Teatre al Monumental programa quatre espectacles en gira de la cartellera escènica actual: “Pedra de tartera”de Maria Barbal el dissabte 8 d’octubre; “Truca un inspector” de J.B. Priestley el 21 d’octubre; “La muntanya al teu voltant” de Cesc Gelabert i Lydia Azopardi, el 12 de novembre; i “Dues dones que ballen”, de Josep Maria Benet i Jornet, el 26 de novembre. La tertúlia “Un cafè amb...” precedirà cada posada en escena, per tal que autors, directors i intèrprets puguin desvetllar als assistents el que s’amaga darrera de cada muntatge.

 

El preu de les entrades per als espectacles de la temporada de teatre estable oscil·len entre els 14 i els 28 €, i l’abonament entre els 52,20 a platea i 44,40 a l’amfiteatre. La venda d’abonaments per a l’oferta teatral s’ha incrementat en un 7,6 % respecte a la de gener a maig de 2011 i un 4, 84 % respecte a la mateixa temporada d’octubre a desembre de 2010.

 

El Centre de creació d’arts escèniques Can Gassol acull espectacles de petit format que busquen la proximitat amb el públic: el recital poèticomusical “Sensualitat”, amb Mercè Sampietro, el 14 d’octubre; l’espectacle de dansa “Impuls [D] -un projecte coreogràfic de 4 companyies residents-, el 28 d’octubre; i l’obra “Ara estem d’acord, estem d’acord”, el 18 de novembre.

 

El cicle de teatre juvenil Butaka programa per al 15 d’octubre l’espectacle de circ “1, 2, 3 poma”, de la companyia Daraomai. A més, els mateixos artistes presentaran l’obra als instituts de secundària. Butaka Mataró és una iniciativa de l’IMAC i té el suport dels “butakers”, joves que fan d’ambaixadors i ajuden en la promoció dels espectacles.

 

El Teatre Monumental presenta un altre espectacle de circ contemporani els dies 29 i 30 de desembre. Es tracta de la versió que la companyia mataronina Cronopis, Associació Cultural de les Arts del Circ, ha fet de “La tempesta” de William Shakespeare.

 

Pel que fa als concerts de gran format, la programació es va estrenar el passat dissabte 1 d’octubre, amb un concert de cant coral de la Polifònica de Puig-reig en favor dels familiars de malalts d’Alzheimer. Les propostes següents són l’espectacle d’Albert Pla i Pascal Comelade “El Somniatruites”, el 25 de novembre i l’òpera “Les noces de Fígaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Els espectacles adreçats al públic infantil i familiar compten amb l’arribada a Mataró de l’espectacle “Gerónimo Stilton, el musical del regne de la fantasia”, el cap de setmana del 29 i 30 d’octubre al Teatre Monumental. El preu de l’entrada és de 24 € per als seients de platea i 21 € per als d’amfiteatre. A més, la Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Mataró presenta les obres de teatre “Quo no vadis, el 16 d’octubre, i “La camisa de l’home feliç”, el 18 de desembre; i l’espectacle de màgia “Per art de música”, el 20 de novembre.