Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull l’exposició “Gravadors i incisori”

Escoltar

Can Palauet acull l’exposició “Gravadors i incisori”

És una mostra conjunta d’artistes gravadors de Mataró i la regió italiana del Lazio

Aquest divendres 21, a les 20.00 h, s’inaugura a Can Palauet (c. d’en Palau, 32) l’exposició de gravats “Gravadors i incisori”, una mostra dels treballs realitzats pels alumnes de la XIV edició del Taller de Gravat de Mataró i d’un grup de gravadors italians de la regió del Lazio.


 

La mostra, que es podrà veure fins el 8 de gener de 2012, està plantejada en dues parts: d’una banda, els treballs dels alumnes del Taller, sota la direcció de Pilar Lloret i Jordi Rosés. S’hi mostren gravats realitzats mitjançant l'aplicació de tècniques directes tradicionals amb eines manuals o mecàniques per dibuixar buidant la planxa. El sistema d'estampació ha estat el calcogràfic i també s'ha utilitzat l'entintat en relleu. La segona part mostra els treballs dels artistes italians, a cura de Massimo Pompeo, Paola Pupillo i Leonardo Faccioli. Ells no han utilitzat planxes de plàstic sinó que presenten gravats sobre matriu metàl·lica i tècniques del gravat tradicional.

 

Aquesta exposició, organitzada per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), forma part d’un projecte d’intercanvi entre artistes gravadors de diversos països europeus que es va iniciar l’any passat amb gravadors de la població francesa de Ceret i la mostra “Gravadors i graveurs”. El proper mes de desembre, seran els alumnes mataronins els qui exposaran una selecció d’estampes que es podran veure a tres localitats de la regió italiana del Lazio: Roma, Cori i Latina. Al llarg de 2012, aquesta exposició viatjarà per altres ciutats italianes.

 

Han col·laborat en el projecte el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i els organismes italians següents: Comune di Cori, Assessorato alla Cultura, Fodazione Luigi Faccioli, Associazione Internazionale Incisori di Roma, Associazione Culturale Casetta della Musica di Latina i Associazione Casa Arte Scuola Civica di Musica di Latina.

 

“Gravadors i incisori” es pot visitar de dimarts a diumenge, de 18 a 21.00 h.