Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Deu dones formades a l’IMPEM comencen a treballar al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

Escoltar

Deu dones formades a l’IMPEM comencen a treballar al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

Les contractades van rebre una formació de 372 hores de duració

Deu dones en situació d’atur han estat contractades pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme després de ser formades com a ‘Operàries d’Instal·lacions de Tractament i Eliminació de Residus Urbans’ per part de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).


 

Es tracta d’una ocupació amb força dificultats per trobar persones qualificades donada la seva emergent aparició. Per això, l’IMPEM i el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids i Urbans del Maresme van acordar, l’any 2009, l’organització d’aquest curs d’especialització en previsió dels futurs projectes de remodelació i ampliació del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, del qual n’és titular el Consorci.

 

Un grup de 15 dones en situació d’atur van participar en el curs, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc de la convocatòria de Programes Innovadors. Les participants van rebre 372 hores de formació, repartides en 292 hores de teoria sobre control de dades de producte, recuperació de subproductes o alimentació i maniobres seqüencials, entre d’altres matèries, i 80 hores de formació pràctica en empreses com la Deixalleria de Molins de Rei, l’Arca del Maresme, Excavacions Casas i SIMMAR - Deixalleria d’Arenys.

 

Finalitzada la formació, 13 alumnes van rebre el certificat d’assistència i aprofitament i més de la meitat van trobar una feina vinculada a aquest àmbit d’ocupació, mentre esperaven que acabessin les obres d’ampliació del Centre del Consorci. Les contractacions actuals tenen una durada inicial de 6 mesos, amb possibilitat de renovació i esdevenir fixes.