Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El congrés de metges de família de Catalunya debat al TecnoCampus el futur de la professió

Escoltar

El congrés de metges de família de Catalunya debat al TecnoCampus el futur de la professió

Reuneix avui i demà 400 professionals i s’hi presenten 200 comunicacions



El Congrés de la Societat de Medicina Familiar i Comunitària de Catalunya (CAMFiC) reuneix avui i demà al Centre de Congressos i Reunions del parc TecnoCampus Mataró-Maresme un total de 400 professionals que debaten el futur de l’atenció primària a Catalunya. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha inaugurat avui al migdia el congrés amb un reconeixement als metges assistents per la feina que fan diàriament. “Ara us toca patir, ara ens toca fer sacrificis en el marc d’una realitat molt complexa”, ha apuntat l’alcalde en referència al context general que viu el sector.




En l’acte d’inauguració també han intervingut la presidenta de CAMFiC, Dolors Forés; el director adjunt d’Afers Assistencials de l’Institut Català de la Salut, Jaume Benavent; el director del Servei Català de la Salut, Josep M. Padrosa; i el president del Comitè Organitzador, Juan José Montero. La presidenta de CAMFiC, Dolors Forés, ha llegit un manifest en el qual es demana entre altres qüestions que els canvis de gestió i de reducció de la despesa es debatin i es consensuïn amb els professionals del sector.

 

El congrés, durant el qual es presenten 200 comunicacions (presentacions de projectes, estudis, assajos…), té com a lema “Medicina de família: l’última frontera?” i aborda qüestions com la salut 2.0 i les possibilitats que obre a pacients i clínics o la funció de l’alimentació, amb una representació dels productors agroalimentaris locals. Tots els continguts es presenten en format de ponències, taules rodones i tallers, conduïts pels grups de treball de la CAMFiC i per professionals d’altres especialitats, amb temes com la comunicació amb pacients d’altres cultures, les vacunacions, l’exercici professional, la feminització de la professió o la detecció precoç del VIH. A més, es realitzen comunicacions d’iniciatives innovadores als Centres d’Atenció Primària, i dels resultats de diverses recerques a les consultes.

 

L’Ajuntament de Mataró participa en el congrés amb la presentació del programa ”Destí Salut, Inverteix en el Teu Futur”, realitzat en col·laboració amb Blanquerna URL. Aquest projecte treballa amb adolescents l’àmbit de l’alimentació saludable.