Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller d’Empresa i Ocupació i l’alcalde inauguren la nova planta de producció de detergents de Procter & Gamble

Escoltar

El conseller d’Empresa i Ocupació i l’alcalde inauguren la nova planta de producció de detergents de Procter & Gamble

L’empresa amb seu a Mataró produeix Ariel Actilift per diversos països europeus



El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, i l’alcalde de Mataró, Joan Mora, han inaugurat aquest matí juntament amb els directius de la companyia una segona línia de producció de detergent líquid Ariel Líquid Actilift a la planta que Procter & Gamble té a Mataró. A l’acte ha assistit també el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, i el delegat del Govern de la Generalitat, Salvador Jorba.




Les autoritats han descobert una placa commemorativa, han fet una visita a les noves instal·lacions i han tingut ocasió de parlar amb treballadors de Procter & Gamble (P&G), una empresa que té a Mataró 300 treballadors i genera indirectament uns 1.900 llocs de treball. La producció d’Ariel líquid a Mataró va iniciar-se al 2008 i a hores d’ara ja hi treballen 67 persones.

 

El Cap de Relacions Externes i Recursos Humans de P&G Mataró, Antoni Ciller, ha guiat la comitiva i ha explicat als assistents que amb aquesta actuació la planta aconsegueix duplicar la producció de detergents líquids, passant de 35.000 tones a 77.000. Segons Antoni Ciller, aquesta ampliació ha demostrat l’aposta que P&G realitza per Espanya com a país consumidor i punt de referència per a la distribució a Europa. Ciller també ha destacat que la planta és una de les més punteres de la companyia a Europa. “El nou Ariel Actilift és un exemple d’eficàcia i sostenibilitat, ja que en ser un 50% més concentrat, permet una gran reducció de producte i també de l’envàs. En el mercat espanyol es reduiran 9 milions de litres de líquid, 506 tones de materials d’envasos i embalatges, cosa que representa un volum equivalent a 248 camions.

 

Després de felicitar la companyia, l’alcalde, Joan Mora, ha dit que “és molt important que continuï innovant i continuï generant ocupació. És un orgull per la ciutat que hi hagi una empresa com aquesta, que porti el nom de Mataró arreu. Si volen continuar tirar endavant projectes innovadors, saben que tenen la ciutat i el seu alcalde al seu costat”. I adreçant-se directament als treballadors els ha agraït el clima de treball que ha pogut captar: “Citant Confuci, he tingut aquesta sensació: Busca’t una feina que t’agradi i no sentiràs que treballes. He vist aquestes cares de satisfacció entre tots vosaltres”.

 

Per la seva part, el conseller Francesc Xavier Mena ha volgut destacar també la innovació i el caràcter emprenedor de l’empresa, de la qual ha dit que “està col·laborant amb allò que el Govern de Catalunya ha establert com a full de ruta per guanyar un millor futur: la internacionalització i generació d’ocupació”.

  



La història de P & G  a Mataró

 

L’empresa es va establir a Mataró en 1968 i va ser adquirida per P&G en 1971 per a la fabricació de productes com Ace i Ariel. Actualment té una producció de 200.000 tones i és una de les principals fàbriques de detergent de P & G en sud d’Europa. Entre els estats europeus als quals distribueix hi ha: Espanya, Portugal, Itàlia, França, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya, Suïssa, Àustria i Holanda.

 



Signatura en el llibre d’honor de l’Ajuntament

 

Abans d’assistir a la inauguració, l’alcalde ha ofert una recepció oficial al conseller d’Empresa i Ocupació a l’Ajuntament de Mataró i ha mantingut una reunió de treball. Durant la recepció oficial, el conseller ha fet la tradicional signatura en el llibre d’honor de l’Ajuntament.