Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consistori demana a la Generalitat millores en el serveis de radioteràpia per a la zona del Maresme Central

Escoltar

El consistori demana a la Generalitat millores en el serveis de radioteràpia per a la zona del Maresme Central

El Ple de l’Ajuntament celebrat ahir va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, ERC, PPC, CUP i els regidors no adscrits Maria Lluïsa Corominas i Pau Mojedano, en què se sol·licita al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que adeqüi els serveis de radioteràpia a les necessitats dels territoris del Maresme Central, Baix Maresme i Barcelonès Nord.




El text íntegre de la proposta diu el següent:



“Les necessitats de tractament amb radioteràpia per a la població dels àmbits territorials del Govern Territorial de Salut del Maresme Central, inclosa la ciutat de Mataró, així com del Barcelonès Nord i Baix Maresme són ateses a l’Institut Català d’Oncologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

 

El Pla Director d’Oncologia del Departament de Salut, té en compte l’evolució poblacional així com la tendència de la incidència de càncer, calculant les necessitats de radioteràpia per a la població de Catalunya i per a cada àmbit territorial d’aquí al 2015. Aquest posa de manifest la necessitat d’incrementar un nou accelerador lineal abans del 2015.

 

En un servei de salut cal prioritzar sempre, i especialment en el cas de les persones afectades de malalties oncològiques, la reducció al mínim de les molèsties ocasionades pels desplaçaments atenent els moments complicats en certs estadis de la malaltia, així mateix garantir el màxim nivell d’expertesa dels equips mèdics.

 

D’altra banda les instal·lacions de radioteràpia requereixen unes condicions específiques per garantir la seguretat dels professionals, dels propis malats i dels seus familiars i per tant cal planificar-les amb temps.

 

És per tot això que proposem prendre els següents acords:

 

Primer.- Demanar al Departament de Salut que adeqüi l’oferta de serveis de radioteràpia a les necessitats de creixement de la població i de la incidència de càncer en els territoris de Barcelonès Nord, Baix Maresme i Maresme Central, i valori la possibilitat de desconcentrar part d’aquests recursos a l’Hospital de Mataró fent les previsions necessàries per tal d’adequar-lo a les condicions de seguretat necessàries per a la instal·lació d’un accelerador lineal.

 

Segon.- Demanar al Departament de Salut que aquesta decisió doni prioritat a la preservació de la qualitat de l’assistència però, que es tingui present, que la introducció de les noves tecnologies, poden permetre el treball en equip des de punts deslocalitzats en el territori i, fer compatible la necessària concentració del coneixement amb la desconcentració dels recursos físics i estructurals.

 

Tercer.- Comunicar els acords al Conseller de Salut, al Govern de la Generalitat, al Consorci Sanitari del Maresme i als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.”