Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró modernitza i renova les sales dedicades a la història de la ciutat

Escoltar

El Museu de Mataró modernitza i renova les sales dedicades a la història de la ciutat

També s’han fet obres de remodelació i de reforma de l’edifici



L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, tenen previst inaugurar aquesta tarda a les 19.30 h les obres de reforma del Museu de Mataró (edifici de Can Serra). Els treballs han consistit en obres de remodelació de l’edifici i en la modernització i renovació de les sales d’exposicions dedicades a la història de Mataró.


 

El Museu de Mataró ha estat tancat al públic des del mes de febrer de l’any passat i les obres es van iniciar el mes de setembre. Els treballs els ha portat a terme l’empresa G-56, SA. La inversió total, finançada pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), ha estat de 365.000 €, import que engloba les obres executades, la redacció del projecte i la direcció d’obra.

 

La intervenció a Can Serra, edifici protegit pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró amb catalogació A i declarat com a Bé Cultural d’Interès Local, s’ha centrat a la planta baixa en la reforma del vestíbul i zona de recepció de visitants, canvi del paviment i de les finestres de la façana i a les plantes primera i segona, en l’adequació de les sales d’exposicions dedicades a la història de la ciutat.

 

Pel que fa a la renovació de les sales d’exposició, el Museu de Mataró ha actualitzat i modernitzat el discurs museogràfic i hi ha incorporat plafons explicatius, vitrines, elements interactius amb textos, fotografies i plànols dels espais i projectes objecte d'anàlisi, maquetes i recursos audiovisuals de contextualització, aplicant-hi les noves tecnologies. L’objectiu és que el nou discurs permeti donar una resposta satisfactòria a les noves demandes de la societat i als seus nous hàbits culturals i comunicatius.

 

 

Nova distribució de l’espai museístic

 

La distribució dels espais un cop acabades les obres ha quedat de la següent manera:

 

- Planta baixa: àrea d’acolliment i sales d’exposicions temporals i tallers didàctics. S’han incorporat uns plafons al vestíbul per informar els usuaris sobre la història de l’immoble i sobre els serveis que ofereix el museu i les extensions que en depenen.

 

- Planta primera: “Iluro, ciutat romana”. És l’eix temàtic dedicat al Mataró d’època romana Incorpora una selecció d’objectes de les col·leccions procedents d’excavacions arqueològiques realitzades en la nostra ciutat i objectes que anteriorment no s’havien exposat amb elements audiovisuals integrats. A la sala noble de la planta primera s’informa dels nous projectes museogràfics i d’investigació que s’estan desenvolupant.

 

- Planta segona: “Mataró, Ciutat Mediterrània”. És l’eix temàtic dedicat a la història medieval, moderna i contemporània de la ciutat.