Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró repetirà la demostració de vidre bufat tradicional que es va suspendre al setembre per la pluja

Escoltar

El Museu de Mataró repetirà la demostració de vidre bufat tradicional que es va suspendre al setembre per la pluja

Es farà al carrer el 17 de desembre

 

El Museu de Mataró recuperarà en els propers dies les demostracions en viu de vidre bufat tradicional que a finals de setembre s’havien programat amb motiu de la clausura de l’exposició “El treball del vidre. La donació de Cristalleries Mataró”. En aquella ocasió les demostracions es van haver de suspendre per la pluja.

 

L’activitat s’ha reprogramat per al dissabte 17 de desembre, de 17 a 20 h, a la plaça de l’Ajuntament, davant del Museu de Mataró.

 

La demostració anirà a càrrec de Ferran Collado i Lluís Roca, artistes vidriers experts en vidre bufat tradicional català que, per exposar el seu treball en públic, fan servir un forn de vidre portàtil i un banc de treball amb eines especialitzades. Per la seva espectacularitat i plasticitat, es tracta d’una activitat apta per a nens i per a adults.

 

La tècnica utilitzada, bufar vidre, no es veu en públic habitualment. És molt semblant a la tècnica que feien servir els cooperativistes de Cristalleries Mataró per crear peces artístiques tan genuïnes com les exposades mesos enrere al Museu de Mataró.