Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple expressa la seva solidaritat amb el Japó arran de la catàstrofe que ha assolat recentment aquest país

Escoltar

El Ple expressa la seva solidaritat amb el Japó arran de la catàstrofe que ha assolat recentment aquest país

El Ple de l’Ajuntament celebrat ahir va aprovar per unanimitat una declaració institucional presentada per tots els grups municipals del PSC, ICV-EUiA, i ERC, en què s’expressa la solidaritat amb el Japó amb motiu de la catàstrofe humanitària que han provocat el terratrèmol i el posterior tsunami que ha sofert el país nipó recentment.

 


En l’acord, el Ple també s’adhereix a la declaració del proper dia de Sant Jordi com el Dia de la Solidaritat amb el Japó.


El text íntegre de la declaració diu el següent:



“Davant la catàstrofe que ha assolat recentment el Japó, com a conseqüència del terratrèmol i del posterior tsunami que van tenir lloc a la regió de Tohoku i a la costa del Pacífic, i també del greu accident a la central nuclear de Fukushima, l’Ajuntament de Mataró, per unanimitat, declara públicament i solemnement la seva solidaritat amb el poble del Japó.



L’Ajuntament de Mataró fa aquesta declaració institucional perquè, malgrat la llunyania geogràfica, en aquests moments de dol el poble català se sent molt proper al Japó, país amb el qual Catalunya manté uns lligams ben forts i fecunds en àmbits tan diversos com el cultural o el socioeconòmic.



A més, l’Ajuntament de Mataró, palesa la seva admiració pel comportament que el poble japonès ha tingut davant una emergència tan greu com la que malauradament ha patit. El poble japonès ha tornat a exhibir unes bones dosis de coratge, de responsabilitat i de civisme davant una tragèdia col·lectiva, la qual cosa no solament ha permès rebaixar la gravetat dels estralls, sinó que, tal com esperem i desitgem, facilitarà també una ràpida superació de la situació crítica actual.



Finalment, l’Ajuntament de Mataró s'adhereix a la declaració del dia de Sant Jordi d'enguany com a Dia de la Solidaritat amb el Japó, acordada pel Govern, i convida i encoratja la societat civil catalana perquè també s'hi adhereixi, en senyal de suport i d'afecte fraterns envers el poble del Japó.”