Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple municipal reclama que s’anul·li definitivament el projecte de les rondes de la C-32 a Mataró i el Maresme

Escoltar

El Ple municipal reclama que s’anul·li definitivament el projecte de les rondes de la C-32 a Mataró i el Maresme

El Ple municipal va aprovar ahir mostrar el seu desacord amb el projecte de la ronda de Mataró de l’autopista C-32. L’acord inclou demanar a la Generalitat l’anul·lació definitiva del projecte i negociar que els recursos previstos a aquesta obra es destinin a millorar l’accessibilitat i els enllaços de les zones conflictives i a potenciar el transport públic de la comarca. 




La proposta, presentada per la CUP, ICV-EUiA, PPC, CiU i PxC, es va aprovar amb els vots favorables d’aquests grups. El PSC hi va votar en contra.

 

Durant la roda de premsa celebrada avui sobre els temes tractats al Ple municipal, l’alcalde, Joan Mora, ha expressat el seu desig que tots els grups municipals puguin treballar de manera conjunta per resoldre els problemes de mobilitat als accessos de Mataró. A més, en relació al peatge de la C-32 -malgrat tenir en compte que el tram de Mataró és gratuït- ha apuntat: “estem convençuts que fer una autovia en els laterals de l’actual era perpetuar l’autopista de pagament”, ha indicat.

 

El text íntegre de la moció és el següent:

 

“El passat 27 de maig de 2010 la Direcció General de Carreteres va aprovar el projecte “Millora de l’accessibilitat a la variant de Mataró”, el que més endavant es coneixeria popularment com a laterals de la ronda Mataró.

 

Aquesta “millora” suposava, entre altres, la pèrdua de terreny agrícola, més sòl destinat a carreteres, més contaminació i un llarg etcètera de problemàtiques ambientals que la població dels municipis afectats va rebutjar amb manifestacions al carrer, entre les quals la més massiva el 21 de novembre a Mataró, promoguda per la Coordinadora Preservem el Maresme. Fins a 87 entitats de la comarca van mostrar el seu rebuig al projecte, entre les quals la FAVM (Federació d’Associacions de Veïns de Mataró) o Unió de Pagesos.

 

També per la via institucional es van promoure mocions contràries a la ronda Mataró-Maresme, essent votades favorablement a Argentona, Premià de Dalt, Cabrera de Mar,Vilassar de Dalt, Tiana i Alella i interposant contenciosos administratius des d’alguns d’aquests municipis.

 

Davant tota aquesta pressió, el Govern de la Generalitat de Catalunya va decidir aturar el projecte de ronda Mataró-Maresme, no executant-lo i deixant-lo en suspens. Aquesta situació de suspens, per tant, no comporta l’anul·lació oficial i definitiva del projecte de ronda Mataró-Maresme.

 

Per tot això, els grups municipals de la CUP, ICV-EUiA, PPC, CiU i PxC proposen al Ple de l’Ajuntament de Mataró els acords següents:

 

1. Que el Ple mostri el seu desacord amb el projecte de la ronda Mataró-Maresme i la seva voluntat de tancar aquest projecte de manera definitiva.

 

2. Negociar amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques una sortida de la situació actual que inclogui l’anul·lació definitiva del projecte de ronda Mataró-Maresme.

 

3. Negociar amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques que els recursos previstos per a les obres de la ronda es destinin a millorar l’accessibilitat i els enllaços de les zones conflictives i a potenciar el transport públic de la comarca.

 

4. Comunicar l’acord als Ajuntaments afectats pel projecte de la ronda Mataró-Maresme, és a dir, Montgat, Alella, Teià, El Masnou, Premià de Dalt, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Cabrils, Cabrera i Argentona”.