Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa Modernitza’t adreçat a millorar la competitivitat dels comerços engega una nova edició

Escoltar

El programa Modernitza’t adreçat a millorar la competitivitat dels comerços engega una nova edició

És una iniciativa conjunta de l’IMPEM i la Diputació de Barcelona

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), conjuntament amb l’àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, posa en marxa una nova edició del programa Modernitza’t adreçat als comerços de Mataró per oferir-los eines que els permetin millorar la seva competitivitat.


 

Els comerços que s’acullen al programa gaudeixen d’un seguit de serveis totalment gratuïts que consisteixen en: 

 

Assessorament individual per part d’un equip tècnic i professional que analitza factors determinants en la gestió comercial com la publicitat, els serveis al client, la imatge corporativa, la segmentació i posicionament, l’estratègia de producte, la distribució i comunicació, i la política de preus, entre d’altres factors.També s’analitzen els factors interns com l’ambient, els recorreguts, la distribució, la presentació o l’interiorisme. I per últim, els factors externs com l’entorn, la imatge i la comunicació externa, l’estructura, l’aparador, etc.

 

Seguidament, l’establiment rep un informe que recull un conjunt de recomanacions per tal de millorar i enfortir la competitivitat.El seguiment per part de l’equip tècnic és directe i permet a l’establiment consultar i aclarir dubtes que hagin sorgit durant el procés.

 

En última instància, l’establiment pot optar a posar en pràctica el client misteriós. Aquest servei permet analitzar les tècniques de venda per part del personal de l’establiment, l’oferta del producte o l’atenció a la clientela amb l’objectiu d’identificar i potenciar els punts forts, facilitar eines per a la fidelització i d’aquesta manera poder proposar millores en les relacions de les empreses comercials amb la seva clientela.

  Tallers formatiusEl programa Modernitza’t ofereix a més tallers formatius i de sensibilització per ajudar als comerços a millorar aspectes diversos de la seva gestió. Aquests tallers estan pensats per reflexionar sobre el cas particular de cada establiment i donar respostes cocnretes a les seves necessitats, mitjançant dinàmiques de grup i la resolució d’exercicis il·lustratius.

 

En concret s’han previst 2 tallers per als quals cal fer inscripció prèvia que es pot realitzar per telèfon al 93 758 24 58 o per correu electrònic a comerc@ajmataro.cat.Els tallers es faran a l’espai e-Àgora del mercat de la plaça de Cuba.

 

o        Promoció del producte a través de les xarxes socials i entorns web (2.5h). Promocionar el propi negoci des de les xarxes socials i altres eines d'Internet. A partir de casos pràctics i recursos gratuïts, examinar com donar a conèixer el propi producte utilitzant Internet.

Data i hora: dimarts 31 de maig de 14 a 16.30 h.

           

o        Networking: Com generar oportunitats en grup (4h). Networking creatiu. Exercicis puntuals per treballar entre les persones assistents a fi de generar idees i profit de treballar conjuntament entre els comerços d'un mateix municipi.

Data i hora: dimarts 28 i dimecres 29 de juny de 14.30 a 16.30.h.

 5 edicions del Modernitza’t amb més de 100 comerços participantsAquest és el 5è any consecutiu en què es du a terme el programa Modernitza’t. Des del 2007 hi han participat més de 100 comerços de la ciutat.El 2010, va ser l’any de major participació amb 42 establiments, gràcies a la tasca dels prospectors comercials, que varen informar i proposar a nivell individual els serveis de diagnosi i client misteriós del programa així com els tallers formatius.