Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Fes-te Espai al carrer programa una vintena d’activitats per a joves a Rocafonda i El Palau-Escorxador

Escoltar

El projecte Fes-te Espai al carrer programa una vintena d’activitats per a joves a Rocafonda i El Palau-Escorxador

La iniciativa s’emmarca en el Pla Jove x Mataró 2009-2012 i al PAM 2011

El projecte Fes-te Espai al carrer ha programat fins al juny d’aquest any una vintena d’activitats adreçades als joves de Rocafonda i El Palau-Escorxador. La iniciativa s’emmarca en el Pla Jove x Mataró 2009-2012 i en el Programa d’Actuació Municipal per al 2011.

 

El programa es va començar a gestar des de l’Espai Jove Rocafonda i ha fet confluir els interessos d’altres projectes municipals que s’estan desenvolupant en el territori, com el projecte social impulsat des de l’Oficina de la Llei de Barris o la iniciativa Pati Obert. També hi col·laboren entitats com les associacions de veïns de Rocafonda i El Palau-Escorxador, la Creu Roja, l’Associació Puente, el Club Oros o Llibre Viu, establiments comercials de la zona i equipaments del barri que cedeixen les seves instal·lacions.

 

A nivell institucional, a més del lideratge de l’Ajuntament de Mataró, el projecte rep el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Plau-Escorxador, subvencionat per la Llei de Barris de la Generalitat.

 

La idea principal en què es fonamenta el projecte és estendre al carrer la intervenció socioeducativa i l’acció dinamitzadora de l’Espai Jove Rocafonda. Els objectius són promoure una oferta de lleure educatiu, creatiu i participatiu adreçada als nois i noies; articular respostes adequades, eficaces i eficients a les necessitats de la població jove; i afavorir la socialització i la convivència de les persones joves en un context d’intercanvi i de reconeixement intercultural.

 

 

Les activitats

 

Les propostes programades s’adrecen als nois i noies de 12 a 24 anys del territori. S’estan duent a terme des del mes de gener i es perllongaran fins al juny.

 

Es tracta d’activitats de diferents formats i continguts, lúdics i educatius, que s’han programat a partir dels interessos dels nois i noies del territori i de les necessitats detectades pels educadors dels diferents serveis i projectes municipals.

 

Així, s’han organitzat des de tallers d’street dance i coreografies, d’esports, de grafiti o de salut, fins a sessions de cinefòrum, de teatre de llum negra, de poesia o tertúlies literàries. També es faran activitats puntuals, com una mostra d’entitats, una cursa d’orientació o actes amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, el Dia de l’Àfrica o el Dia Mundial del Medi Ambient.

 

Les activitats tenen lloc en diferents espais públics, com el Centre Cívic Rocafonda, l’escola Bressol Rocafonda, l’Oficina de la Llei de Barris, l’Escola Àngela Bransuela, la plaça de Pau Picasso el parc de Rocafonda.