Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte multimèdia Joves.tv es consolida com una escola d’aprenentatge del món audiovisual i les xarxes socials

Escoltar

El projecte multimèdia Joves.tv es consolida com una escola d’aprenentatge del món audiovisual i les xarxes socials

Les activitats més destacades són un espai radiofònic i un programa de televisió

La regidora de Joventut i Dona, Ana M. Barrera, ha fet avui un balanç del projecte multimèdia Joves.tv després d’haver-se posat en marxa ara fa 5 anys.


 

Joves.tv és un projecte de dinamització i formació per a joves a través de les xarxes socials, pàgines web i mitjans de comunicació audiovisuals de ràdio i televisió. L’objectiu és que els joves d’entre 14 i 30 anys mitjançant la pràctica i l’aprenentatge de l’ús dels mèdia puguin incidir en el discurs mediàtic del seu entorn més proper.

 

El projecte, que es va iniciar el setembre de 2006, el porta a terme l’entitat Clack Produccions Culturals amb el recolzament del Servei de Nova Ciutadania, Joventut i Dona de l’Ajuntament. Des de 2010 l’Ajuntament ha intensificat el seu suport per tal de fer possible el programa de televisió i l’inici de noves línies de treball.

 

Després de 5 anys de treball, el març s’haurà arribat a emetre 55 programes televisius i 175 programes radiofònics.

 

El programa televisiu es retransmet el divendres a les 18.45 ha través de m1tv i són diferents programes de 9 minuts setmanals com Digues la teva!, un espai d’opinió i enquestes en el qual hi han participat més de 150 joves de 10 instituts i centres de secundària de Mataró o els reportatges de 3 minuts que s’han acostat a entitats juvenils de la ciutat, als instituts, als equipaments juvenils municipals o a esdeveniments lúdics. El programa, que agrupa a uns 20 joves, es va iniciar el gener de 2010.

 

Pel que fa al programa radiofònic, el dimecres a les 21 h es pot escoltar a través de Mataró Ràdio un espai que aposta per les entrevistes a joves creadors de la ciutat i per difondre informacions d’interès per als joves. En aquest espai hi participen 9 joves entre 16 i 20 anys. L’espai es va posar en marxa el setembre de 2006.

 

Els dos espais estan pensants per ser una escola d’aprenentatge per a futurs productors, guionistes, realitzadors, operadors de càmera, locutors o tècnics de so.

 

El projecte també compta amb un portal web propi. La pàgina serveix com a punt de trobada de totes les iniciatives que impulsa el projecte. A més, Joves.tv també està present i usa les xarxes socials: facebook, youtube i twitter.