Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Nova Ciutadania lliura els diplomes als participants en el projecte Bettina Xarxa d’Entitats

Escoltar

El Servei de Nova Ciutadania lliura els diplomes als participants en el projecte Bettina Xarxa d’Entitats

15 membres d’associacions amplien formació en el procés d’acollida de nouvinguts

Avui dimecres 28, a les 20 hores, té lloc al Centre Cívic Pla d’en Boet el lliurament de diplomes als participants del projecte Bettina Xarxa d’Entitats, acte presidit pel regidor de Participació i Nova Ciutadania Joaquim Fernàndez i Oller.


Bettina és un projecte de formació per a membres de les entitats i associacions de Mataró que treballen en l’acollida de persones nouvingudes a la ciutat. Els participants reben una formació teòrico-pràctica que els permet actualitzar coneixements sobre la Llei d’Acollida i el seu desplegament, el funcionament dels serveis municipals i el treball que duen a terme altres entitats i associacions. Alhora, el coneixement mutu i l’intercanvi d’experiències entre els participants afavoreix millorar la complementarietat i l’eficàcia en la distribució dels recursos.


Aquesta primera edició del projecte Bettina ha durat de febrer a juny. Hi han participat 15 persones, que han rebut 40 hores de formació teòrica i 10 de pràctica, ja que el projecte aplica la metodologia del Aprenentatge-Servei (APS), que vincula el procés formatiu dels assistents a la realització de serveis a la pròpia comunitat, treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. Els participants pertanyen a les següents entitats: Al Ouahda, Annour, Forjadores de la Vida, Manding, Oudiodial, Kankilin Kafo, Ajii, Guineans i Amics del Maresme, Planeta i Creu Roja.


Els participants han pogut actualitzar coneixements sobre el procés d’acollida, la realitat de l’entorn, l’empadronament, els tràmits legals, el sistema sanitari, el sistema educatiu, la feina, el benestar social, les dones, la joventut i l’esport, la participació ciutadana, les entitats i associacions de la ciutat, la cohesió de grup i la pròpia avaluació de la formació. La formació pràctica l’han realitzat en una entitat o associació diferent a la seva o bé en el propi Circuit d’Acollida municipal, un seguit de mòduls que l’Ajuntament posa a disposició dels nouvinguts per tal que coneguin la ciutat, els serveis que tenen al seu abast i els drets i deures que comporta el seu nou empadronament, entre d’altra informació d’utilitat.