Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El sociòleg Andreu Domingo destaca l’aportació de la immigració a Catalunya amb motiu de la Diada

Escoltar

El sociòleg Andreu Domingo destaca l’aportació de la immigració a Catalunya amb motiu de la Diada

L’alcalde remarca que la llengua d’un país n’és “l’espina dorsal”

Ahir, dimecres 7 de setembre, va tenir lloc la conferència “I ara què? Migracions i crisi econòmica a Catalunya” a càrrec del sociòleg i sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics, Andreu Domingo. L’acte, organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Cultural de Mataró, s’emmarca dins el programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya.


 

Andreu Domingo va destacar la importància de la immigració per a la llengua catalana com a element d’identificació nacional i va subratllar que el fet de ser català no depèn del lloc d’origen de naixement. Domingo va recordar que el fenomen immigratori no és nou al país, forma part de la tradició històrica de Catalunya.

 

L’alcalde, Joan Mora, va subratllar que la llengua és “l’espina dorsal d’un país” i va destacar el treball de ciutadans i entitats que treballen en la seva defensa i en la integració dels nouvinguts, dels “nous catalans”, un treball  que afavoreix la “convivència i cohesió social”. “Un país ha de tirar endavant defensant la seva llengua”, va dir.

 

Joan Mora va recordar l’elevada taxa d’atur, que afecta moltes famílies, i va subratllar l’esforç i l’empenta que estan realitzant les empreses per sortir de la crisi econòmica amb la creació de llocs de treball, com el Grup Hartmann, que dimarts passat, 6 de setembre, va inaugurar una nova instal·lació d'alta tecnologia sanitària a Mataró.

 

L’acte va estar presidit per l’alcalde i va comptar amb la presència del president d’Òmnium Cultural de Mataró, Antoni Pous.