Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El sociòleg Andreu Domingo obre el programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya amb una conferència

Escoltar

El sociòleg Andreu Domingo obre el programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya amb una conferència

El programa d’actes al voltant de la Diada Nacional de Catalunya s’inicia aquest dimecres 7 de setembre amb la conferència “I ara què? Migracions i crisi econòmica a Catalunya”, a càrrec del sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics, Andreu Domingo i Valls. L’acte, organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Cultural de Mataró, tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament a les 20.00 h.


 

Andreu Domingo i Valls

 

Nascut a Saus (Alt Empordà) l’any 1958, Andreu Domingo i Valls és Doctor en Sociologia. Ocupa el càrrec de sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics (CED), on treballa com a investigador i docent des de 1985. És també professor associat al Departament de Geografia de la UAB, i dirigeix el Grup d’Estudis Demogràfics i de les Migracions (GEDEM).

 

Les seves àrees d’investigació preferents són les migracions internacionals, la població de nacionalitat estrangera i la formació de la família.

 

Entre els estudis que realitza, en destaca el Projecte I+D “¿De la complementariedad a la exclusión? Análisis sociodemográfico del impacto de la crisis económica en la población inmigrada”, finançat pel Pla nacional I+D+I del Ministeri de Ciència i Tecnologia.

 

És membre de la International Union for the Scientific Studies of Population (IUSSP), de la European Association for Population Studies (EAPS), de la Population Association of America (PAA), i de la Asociación Latinoamericana de Población (ALAP).

 

 

Ballada de sardanes

 

El dissabte 10, a partir de les 19.00 h, la plaça de Santa Anna acollirà una Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Mataró, organitzada per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista Santa Anna.

 

 

XVII Cursa popular Intersport Ronda 43

 

El diumenge 11 de setembre se celebrarà la XVII Cursa popular Intersport Mataró, organitzada pel Centre Atlètic Laietània i la botiga Intersport Mataró-Ronda 43, amb la col·laboració de l’Institut d’Esports (IE). La sortida serà a les 09.00 h des del recinte firal del Nou Parc Central

 

 

Ofrena floral

 

També diumenge 11, a partir de les 10.30 h, tindrà lloc l’ofrena floral institucional i de les entitats al monòlit a Rafael Casanova, a la plaça del mateix nom.