Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 16 escoles i instituts participen en la iniciativa Aprenentatge i Servei 2011

Escoltar

Els alumnes de 16 escoles i instituts participen en la iniciativa Aprenentatge i Servei 2011

Aquest curs s’han fet 30 projectes amb la intervenció de 25 entitats

L’alcalde en funcions, Joan Antoni Baron, presidirà el proper dilluns 6 de juny a les 12.00 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament la jornada de cloenda dels projectes Aprenentatge i Servei 2011. La iniciativa permet que els alumnes es formin treballant sobre les necessitats reals del seu entorn immediat i aprenguin fent serveis a la comunitat.


 

Enguany han pres part en els projectes 5 escoles i 5 instituts públics a més de 6 centres concertats de la ciutat, engegant un total de 30 projectes i amb la participació de 25 entitats. Des del seu inici, el curs 2006-2007, hi han participat 17 centres educatius i més de 80 entitats, moltes de les quals dins l’àmbit sociosanitari. A finals d’aquest curs ja s’hauran portat a terme 95 projectes, amb la implicació de més de 3.000 alumnes.

 

Els projectes d’Aprenentatge i Servei (ApS) requereixen d’un treball en xarxa que coordini les institucions educatives i les entitats socials que faciliten la intervenció a la realitat. Aquest lligam és fonamental per tal que les institucions educatives puguin obrir-se a l’entorn i les entitats socials puguin exercir una influència formativa que completi l’acció de les institucions educatives i contribueixi a crear una ciutat educadora.

 

En aquesta iniciativa tenen un paper important l’Institut Municipal d’Educació de Mataró (IME), potenciant i donant suport als projectes, i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena que, a través del projecte de l’agenda per la Solidaritat Local, participen en el desenvolupament de les diferents tasques. Així mateix, aquest curs també cal destacar la col·laboració del Consell Municipal de la Gent Gran.

 

L’acte de cloenda del proper dilluns comptarà amb la participació de la Dra. Laura Rubio, professora del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona, i alguns alumnes explicaran dues experiències que han dut a terme: “Ombres Xinesques de Sant Jordi” i “Fem un tastet d’informàtica?”. A la jornada també hi serà present la presidenta en funcions de l’IME, Conxita Calvo, i la presidenta en funcions de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Carme Esteban.