Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Capgrossos de Mataró coronen la torre de 9 amb folre i manilles en la Diada Castellera de Les Santes

Escoltar

Els Capgrossos de Mataró coronen la torre de 9 amb folre i manilles en la Diada Castellera de Les Santes

Les colles han fet un homenatge a la castellera mataronina Mariona Galindo

La plaça de Santa Anna ha acollit un any més la Diada Castellera de Les Santes, amb l’actuació del Capgrossos de Mataró i les colles convidades dels Castellers de Lleida i els Castellers de Vilafranca. Aquests últims són colla fixa a la Diada de Les Santes des de l’any 2000.


 

Els Capgrossos es proposaven com a repte aixecar a la seva ciutat la torre de 9 amb folre i manilles que van coronar a Vilafranca del Penedès el novembre passat. Els mataronins van poder veure’n l’assaig especial de Les Santes que van fer el divendres 22 al mateix escenari de la plaça de Santa Anna.

 

Així, els Capgrossos a la primera ronda han fet el 4 de 9 amb folre sense cap problema, a la segona ronda han fet l’intent desmuntat de la torre de 9 amb folre i manilles, l’objectiu principal de la Diada, que han carregat en el segon intent aconseguint la fita de fer-la a casa. A la tercera ronda han fet un intent de 3 de 9 amb folre i s’han acomiadat amb un “vano” de 5 (un pilar de 5 i dos de 4).

 

Els Castellers de Lleida han fet, al llarg de les tres rondes, un 4 de 8, un intent de torre de 8 amb folre i un 3 de 8 carregat, i s’han acomiadat amb el “vano” de 5.

 

Els Castellers de Vilafranca han fet un 3 de 9 amb folre, una torre de 9 amb folre i manilles i un 4 de 9 amb folre i han acabat l’actuació amb un pilar de 7 amb folre.

 

La Diada Castellera de Les Santes ha finalitzat amb un sentit homenatge a la castellera mataronina, Mariona Galindo Lora, que fa 5 anys va perdre la vida arran d’una caiguda alçant un castell a la plaça de Santa Anna en el transcurs de la Diada castellera. Després de la lectura d’un text, les tres colles castelleres han fet cadascuna un pilar de 5 d’homenatge.

 

El programa “Quarts de nou” de Televisió de Catalunya, dedicat a l’actualitat castellera, transmetrà la Diada de Les Santes aquest vespre, a les 19.00 h, per TV3, i demà dilluns 25, a les 21.45 h pel Canal 33.

 

Mataró Ràdio ha retransmès en directe la jornada castellera. M1tv, per la seva banda, enregistra la Diada Castellera juntament amb Penedès TV i n’emet un resum a les 17.00 h.

 

La Diada de Les Santes ha estat espectadora de grans fites dels Capgrossos, com el primer 3 de 9 amb folre carregat el 2002, i s’ha consolidat com una diada de referència al calendari casteller.