Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els delictes i faltes durant el primer semestre de 2011 disminueixen un 10 % respecte a l’any passat

Escoltar

Els delictes i faltes durant el primer semestre de 2011 disminueixen un 10 % respecte a l’any passat

54 persones han estat detingudes ‘in fraganti’ per robatori a interior de vehicle



Avui dimecres, 20 de juliol, ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat de Mataró, on s’ha fet balanç de l’estat de la seguretat a la ciutat durant el primer semestre de l’any 2011.


 

Durant aquest període, el nombre total de serveis efectuats per la Policia Local s’ha incrementat en un 7,2 % respecte a l’any 2010, amb especial atenció a la seguretat ciutadana. En aquest àmbit, les dades mostren una disminució dels fets delictius. Durant els primers sis mesos de l’any, el nombre de delictes i faltes penals ha disminuït un 10,1 % respecte al mateix període de l’any 2010. Dins de les diferents tipologies delictives, el tipus que ha experimentat una davallada més significativa ha estat el del contra el patrimoni (on s’inclouen els robatoris, furts i danys), amb un descens del 12,3 %. Concretament, el delicte de robatori amb força ha disminuït un 9,2 %; el de robatori a interior de vehicle, un 14,2 %; el de robatori i furt d’ús de vehicle (sostracció sense voluntat d’apropiació), un 33,3 % i el delicte de danys, un 13,2 %.

 

Els delictes contra les persones han experimentat un repunt del 9,2 % respecte al mateix període de l’any passat, tot i que aquests il·lícits representen un petit percentatge (7,8 %) del conjunt de faltes i delictes penals coneguts a la ciutat.

 

 

Mig centenar de detinguts per robatoris dins de vehicles

 

Durant el primer semestre de 2011, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han realitzat 87 operatius conjunts. Aquestes actuacions formen part de les accions que la Policia Local duu a terme amb els altres cossos policials que operen al territori per prevenir la comissió de delictes i faltes i intervenir davant la perpetració d’un il·lícit penal.

 

Entre els operatius planificats entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, destaca el dissenyat per prevenir robatoris dins dels cotxes. Fruit d’aquests dispositius, s’han detingut ‘in fraganti’54 persones, moltes d’elles ja havien estat arrestades anteriorment per la seva presumpta vinculació en robatoris a interior de vehicle.

 

La Policia Local, els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia han realitzat diferents operatius de control sobre l’aplicació de la normativa administrativa referent a comerços i aplicació de la lleis penals i administratives sobre estrangeria.

 

Quant a les infraccions a l’Ordenança de Civisme, s’han incrementat en un 24,06 % les denúncies respecte al mateix període de 2010. En destaca l’augment  per consum d’alcohol a la via pública, passant de les 114 durant el primer semestre de 2010 a les 262 durant el primer semestre d’aquest any.

 

Respecte a les accions en l’àmbit de la policia de proximitat, al primer semestre de 2011 s’ha produït un augment del 31,2 % del nombre d’entrevistes realitzades per la Policia de Barri a comerços i entitats de la ciutat, recollint els seus suggeriments i donant assessorament en matèria de seguretat.

 

Pel que fa a la seguretat viària, les dades continuen mostrant la tendència favorable dels darrers anys. Així, el primer semestre el nombre d’accidents s’ha reduït un 19,9 %, mentre que el nombre de ferits ho ha fet un 26,9 % respecte al mateix període de l’any 2010. Respecte als ferits, destaca la disminució en un 55 % la lesivitat greu, alhora que el nombre de lleus s’ha reduït en un 24,3 %. Igual que va succeir l’any 2010, enguany tampoc s’han produït accidents de trànsit amb víctimes mortals. Aquesta disminució dels accidents de trànsit ja fa sis anys que es manté i és gràcies a l’actuació conjunta de la Policia Local i el servei de Mobilitat, així com a la progressiva conscienciació dels ciutadans.

 

Finalment s’ha presentat l’avaluació del Pla de Seguretat Local respecte l’any 2010, la qual mostra que les accions es troben en un 97,32 % d’execució, percentatge que supera l’objectiu del 70 % per l’any 2010 i el 80 % del 2011, tot i que els indicadors mostren una tendència estable respecte a les dades de 2009 amb un 52,40 % de millora.