Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els delictes i faltes durant el primer trimestre de 2011 disminueixen un 14 % respecte a l’any passat

Escoltar

Els delictes i faltes durant el primer trimestre de 2011 disminueixen un 14 % respecte a l’any passat

El nombre d’accidents de trànsit i de ferits també s’han reduït

Avui dimarts, 3 de maig, ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat de Mataró, on s’ha fet balanç de l’estat de la seguretat a la ciutat durant el primer trimestre de l’any 2011.




Durant aquest període, el nombre de serveis efectuats per la Policia Local s’ha incrementat en un 11,7 % respecte a l’any 2010, amb especial dedicació a la seguretat ciutadana. En aquest àmbit de la seguretat ciutadana, les dades mostren una disminució dels actes delictius. El nombre de delictes i faltes coneguts al primer trimestre de l’any 2011 ha experimentat una davallada del 14,1 %. Respecte als delictes contra el patrimoni la disminució ha estat d’un 19,5 %. Concretament, el delicte de robatori a l’interior de vehicle ha disminuït un 33,8 %, el delicte de danys ha disminuït un 23,3 % i el delicte de robatori i furt d’ús de vehicle ha disminuït un 39,8 %. Els delictes contra les persones han sofert un increment d’un 2,2 %, si bé aquests delictes representen un 4,2 % del total. 

 

En el primer trimestre de 2011, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han realitzat 44 operatius conjunts, dedicats especialment als robatoris en interior de vehicles, robatoris en habitatges, comerços i indústries, control de les zones d’oci i control de l’incivisme. Els dispositius conjunts per evitar els robatoris en interior de vehicle s’han saldat amb 33 detencions. Molts dels robatoris s’han imputat a autors reincidents que han passat a disposició judicial, alguns d’ells menors d’edat.

 

Així mateix, aquests dos cossos policials, en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia, han realitzat diferents operatius de control sobre l’aplicació de la normativa administrativa referent a comerços i aplicació de la lleis penals i administratives sobre estrangeria.

 

Pel que fa a les infraccions a l’Ordenança de Civisme, si es comparen períodes homogenis en les actuacions conjuntes de Policia Local i Mossos d’Esquadra, les denúncies per infracció a l’Ordenança de Civisme fins al mes d’abril de 2011 són un 41,3 % superiors respecte al mateix període de 2010.

 

Un altre aspecte a destacar en l’actuació de la Policia Local són les sessions sobre seguretat ciutadana i seguretat viària impartides als casals de gent gran de la ciutat entre els mesos de gener i març. A aquestes sessions hi varen assistir 404 persones.

 

Respecte a les accions en l’àmbit de la policia de proximitat, en el primer trimestre de 2011 s’han fet un 32,1 % més d’entrevistes realitzades per la Policia de Barri a comerços i entitats de la ciutat, recollint els seus suggeriments i donant assessorament en matèria de seguretat. Pel que fa a les actuacions relacionades amb vetllar per l’acompliment de l’Ordenança de Circulació, s’ha portat a terme la campanya adreçada als usuaris de la bicicleta, realitzada per la Policia de Barri durant el mes de març. Aquesta acció s’emmarca dins el projecte “Respectem la ciutat”, que es desenvolupa conjuntament amb el Servei de Civisme de l’Ajuntament.

 

En matèria de seguretat viària, les dades continuen mostrant la tendència favorable dels darrers anys. Així, el primer trimestre el nombre d’accidents s’ha reduït un 23,8 %, mentre que el nombre de ferits ho ha fet un 28,2 % respecte el mateix període de l’any 2010. Respecte als ferits, destaca la disminució en un 33,3 % la lesivitat greu, alhora que la lesivitat lleu s’ha reduït en un 27,8 %. Igual que va succeir l’any 2010, enguany tampoc s’han produït accidents de trànsit amb víctimes mortals. Un dels factors determinants en la disminució dels accidents és la progressiva conscienciació dels ciutadans a més del treball conjunt entre la Policia Local i el Servei de Mobilitat.