Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els joves de Pla d’en Boet estrenen nou casal

Escoltar

Els joves de Pla d’en Boet estrenen nou casal

La posada en marxa de l’equipament s’inclou al Pla Jove 2009-2012

El Pla d’en Boet estrena aquest cap de setmana Casal de Joves. El nou casal està situat a l’equipament municipal de l’avinguda de Francesc Macià, 103-105, on anys enrere havia funcionat l’antic centre cívic del barri.

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar el Casal de Joves de Pla d’en Boet demà dissabte, 12 de febrer, a les 18.00 hores. A l’acte també intervindran la regidora de Joventut i Dona, Ana M. Barrera, i un representant de les entitats.

 

Una estona abans de la inauguració oficial, a les 17.30 hores, tindrà lloc una actuació del grup Boetukada, i també està prevista una exhibició de soft-combat.

 

La posada en marxa del nou casal és una de les actuacions incloses al Pla Jove 2009-2012, i està impulsada pel Servei de Nova Ciutadania, Joventut i Dona. 

 

 

Funcionament del nou espai

 

El Casal de Joves de Pla d’en Boet és un espai cedit a entitats juvenils del barri, que hi podran desenvolupar les seves activitats. A més, a partir de març comptarà amb el suport d’un dinamitzador que també realitzarà tasques informatives sobre activitats d’interès juvenil.

 

El casal funcionarà de dilluns a diumenge en horari de tarda, en funció de les diferents activitats programades. Les entitats que hi tindran seu i desenvoluparan les seves activitats a l’espai són l’Associació de Rol Banshee Errante, el Grup de break dance Six System i l’Associació juvenil Laia l’Arquera, a més de la vocalia de joves de l’Associació de Veïns de Pla d’en Boet.

 

Així, per als propers mesos ja s’han programat activitats que aniran a càrrec de les entitats i estaran obertes a la participació de tothom, com per exemple tallers de soft-combat i de rol, nits lúdiques o cinefòrum. D’altra banda, el dinamitzador realitzarà les seves tasques de dilluns a divendres de 17 a 20 hores. En la resta d’horari, el casal estarà obert al públic només quan hi hagi activitats programades per les entitats.

  

 

Treballs d’adequació

 

Amb motiu de la posada en marxa del Casal de Joves s’hi han realitzat alguns treballs de millora tant a l’interior com a la façana de l’equipament municipal. En concret, el Servei de Manteniment i Serveis ha dut a terme petits treballs de pintura, de lampisteria i de manteniment de la teulada. En els treballs, que han tingut un cost aproximat de 9.500 € i es van dur a terme entre desembre i gener, han intervingut persones contractades mitjançant la darrera convocatòria de plans d’ocupació.

 

A part del Casal de Joves, a l’equipament municipal de l’avinguda de Francesc Macià té seu actualment l’associació Voluntaris per al Futur. L’equipament compta amb diferents despatxos i espais compartits.