Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient arriben al Port de Mataró en un llaüt

Escoltar

Els Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient arriben al Port de Mataró en un llaüt

Els infants podran entregar les cartes l’1, 2, 3 i 4 de gener a diferents indretsMataró ja està a punt per rebre els Missatgers Reials i la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient. Als més petits els espera la sorpresa que enguany els Missatgers Reials vindran per mar.


 

Així, el proper diumenge 1 de gener a les 12.30 h els Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran al Port de Mataró amb el Sant Ramon, un llaüt quillat construït el 1904, un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans dels que naveguen pel Mediterrani. Els emissaris dels Reis seran rebuts per l’alcalde, Joan Mora, i pel president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez.

 

Els emissaris dels Reis d’Orient recolliran les cartes dels infants el mateix dia 1 al Port de Mataró i també els dies 2, 3 i 4 de gener de 17 a 20 h a l’Ajuntament i als centres cívics de Rocafonda, Cerdanyola i Molins.

 

 

Cavalcada dels Reis d’Orient

 

La cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que s’iniciarà a les 17.30 h del dijous 5 de gener, està formada per unes 700 persones que formen part de les comparses de les onze entitats de la ciutat participants i de les 15 carrosses que cada any formen la comitiva oficial dels tres Reis, a més dels serveis de seguretat. Al llarg del recorregut, està previst repartir 1.700 kg de caramels sense gluten.

 

El recorregut serà: sortida des de la plaça de Puerto Rico, ronda d’Alfons X el Savi, plaça d’Espanya, camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna i La Riera fins a l’Ajuntament. Des l’Ajuntament, els Reis d’Orient faran els seus discursos.

 

Els Reis i l’alcalde es dirigiran als nens i nenes des del balcó de La Riera, on també s’instal·larà una pantalla per poder seguir els parlaments. Com en els últims anys, en la retransmissió de la pantalla hi haurà un intèrpret que traduirà els discursos dels Reis al llenguatge de signes en català per a sordmuds.

El temps estimat del pas del capdavant de la cavalcada, que pot variar en funció de les condicions meteorològiques, de la gent participant de la cavalcada i dels espectadors, és el següent:

 

17.30 h: sortida des de la plaça de Puerto Rico

18.00 h: Parc Central

18.30 h: plaça de Granollers

19.00 h: plaça d’Alexander Fleming

19.30 h: plaça de Santa Anna

19.40 h: Ajuntament.

 

Com cada any, l’IMAC ha elaborat un Pla Específic Municipal per a la Cavalcada 2012 i a l’edifici de Via Pública, situat a la plaça de Granollers, hi haurà instal·lat un centre de comandament d’emergències i comunicacions.