Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els professionals europeus de la gestió de residus municipals tindran Mataró com a referent durant el Congrés Recuwatt

Escoltar

Els professionals europeus de la gestió de residus municipals tindran Mataró com a referent durant el Congrés Recuwatt

Es fa el 24 i 25 de març i hi assistiran més de 300 persones vinculades al sector

El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va presentar ahir al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme el Congrés Recuwatt (Reciclatge i Energia) que se celebrarà a l’Auditori-Tecnocampus de Mataró del 24 al 25 de març.

 

El congrés neix amb la voluntat d’esdevenir una trobada internacional de referència entre professionals del sector públic i privat vinculats a la gestió de residus i la valorització energètica. Més de 300 persones vinculades al sector dels residus d’arreu d’Europa ja han confirmat la seva assistència en un programa de sessions on hi participaran 28 ponents i 7 moderadors de 10 països diferents.

 

La trobada situarà la comarca del Maresme i la seva capital, Mataró, al centre del debat sobre la gestió dels residus municipals a Europa, pel nivell de coneixement i experiència tant de ponents com d’assistents que tindrà el Congrés.

 

Acompanyaran Baron en la inauguració del Congrés la Secretaria d’Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

 

 

Reflexionar sobre les necessitats del nou marc legal

 

La nova Directiva Marc de Residus (Directiva 2008/98/CE) marca una fita legal i estratègica en la gestió de residus a la UE. Els objectius i determinacions de la Directiva generen un moment crucial per al nou plantejament legal derivat de la seva transposició, així com per a l’elaboració i revisió dels plans i programes nacionals i autonòmics corresponents.

 

Per això, el Congrés pretén obrir un debat objectiu i professional al voltant de tots els aspectes relacionats amb la gestió dels residus, emfatitzant les circumstàncies de tot tipus que es plantegen al voltant de la valorització energètica a Espanya i Europa.

 

 

Set blocs temàtics amb experts de prestigi

 

Les jornades seran pioneres tant a nivell català com estatal per la seva especificitat. Durant el dos dies de durada, el programa es configura en set blocs:

 

Bloc I: El nou marc legal i la gestió de residus

Bloc II: El Canvi climàtic i la gestió de residus

Bloc III: Perspectiva energètica de la gestió de residus

Bloc IV: Diferents situacions a Europa

Bloc V: Complementarietat de la valorització energètica en un sistema de gestió de residus

Bloc VI: Valorització energètica i societat

Bloc VII: Valorització energètica eficient

 

També hi haurà un conjunt d’activitats paral·leles al Congrés, com són, entre d’altres, el dia 23 la recepció que tindrà lloc a l’Ajuntament de Mataró amb una visita modernista de la ciutat, i el dia 25, ja després de la cloenda oficial del Congrés, una visita al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.