Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tractaments fitosanitaris combatran a partir d’aquest mes les plagues i malalties dels arbres i zones verdes

Escoltar

Els tractaments fitosanitaris combatran a partir d’aquest mes les plagues i malalties dels arbres i zones verdes

Els productes que utilitza l’Ajuntament són cada vegada més ecològics

El Servei de Manteniment de l’Ajuntament de Mataró té previst començar la setmana que ve els tractaments fitosanitaris a tot l’arbrat, zones verdes i forestals de la ciutat. L’objectiu d’aquesta acció és fer front a les plagues i malalties que poden afectar a les espècies vegetals que hi ha al municipi, sobretot durant la primavera i l’estiu quan les temperatures són més elevades i hi ha més humitat ambiental. Es preveu actuar sobre el 80% de la vegetació de la ciutat.

 

Els treballs consisteixen en polvoritzar la copa dels arbres, les plantes arbustives i les gespes. Els productes que s’utilitzen són cada vegada més ecològics, a més de biodegradables, innocus per a les persones i els animals, no són residuals ni acumulables i no perjudiquen el medi ambient. Els tractaments es realitzen d’acord amb el Protocol d’Actuació en els Tractaments Fitosanitaris d’Ornamentals de l’Ajuntament de Mataró.

 

Els tractaments fitosanitaris, amb un pressupost total per aquest any de 55.000 € són aplicats pels treballadors del Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament i per l’empresa adjudicatària Ribas Fitosanitaris.

 

 

Horaris i calendari

 

Els treballs es perllongaran fins als mesos de setembre i octubre, quan s’ha de combatre la processionària del pi, i fins al novembre pel que fa a les palmeres, a causa de la plaga de l’escarabat morrut vermell. L’aplicació dels tractaments es fa majoritàriament en hores nocturnes, des de les 22 h fins a la matinada, per no destorbar la circulació dels vehicles i dels vianants.