Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Mora aposta per protegir la innovació i ajudar les empreses que generen ocupació

Escoltar

Joan Mora aposta per protegir la innovació i ajudar les empreses que generen ocupació



L’alcalde de Mataró, Joan Mora, juntament amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, destaca la importància de mantenir el potencial creat a la comarca, durant la inauguració d’una instal·lació d’alta tecnologia del Grup Hartmann.


 

Mataró ja compta des d’aquest dimarts 6 de setembre amb una nova instal·lació d’alta tecnologia sanitària, pionera en la fabricació d’adhesius per a tiretes i productes hospitalaris, que converteix la ciutat en referència mundial en el sector. Per primera vegada, la seu que l’empresa alemanya Hartmann té a la capital del Maresme, fabricarà tiretes que transpiren molt millor a partir d’un material innovador que ajudarà que la ferida es curi més ràpid.

 

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, va ser l’encarregat de rebre el president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, presents entre d’altres autoritats en la inauguració. Mora va reivindicar el seu esperit emprenedor reiterant que la ciutat defensarà, protegirà i ajudarà totes aquelles empreses que generen ocupació al territori. En aquest sentit va tornar a apostar per la creació de l’Agència del Redesenvolupament del Maresme, que funcionaria en base a capital mixt-privat seguint el model que ja s’aplica a Silicon Valley, i que permetria “conservar el potencial que neix a casa nostra”, va expressar.

 

El president de la Generalitat, mentrestant, va agrair a Hartamnn el seu esperit d’internacionalització en moments de greus dificultats econòmiques. “A més de ser la fàbrica de les tiretes, també feu altres coses i innoveu. I això demostra que sou una empresa en marxa, que teniu projectes”, va destacar. Per Mas és important que el Grup Hartmann, amb 25 empreses arreu del món, consideri que la fàbrica de Mataró i per extensió la del Maresme i la de Catalunya “és una de les bones a nivell mundial”.

 

Per la seva banda, el director el Grup Hartmann a Espanya, Marc Pérez, va transmetre a Artur Mas la seva preocupació per les mesures adoptades pel Govern espanyol respecte a la prescripció genèrica de productes sanitaris: “Aquestes mesures semblen encaminades a fomentar l’ús de productes bàsics sense tenir en compte la innovació, l’opinió dels professionals sanitaris i la qualitat de via dels pacients”, va expressar.

 

  

El Grup Hartmann

 

Laboratoris Hartmann és una empresa d’origen alemany especialitzada en la fabricació de productes mèdics i sanitaris líders del mercat europeu per a la gestió de les ferides, la incontinència i les infeccions en l’àrea quirúrgica.

 

El Grup Hartmann es va instal·lar a Mataró el 1988, després de la seva unió amb els Laboratoris Unitex, propietaris de les conegudes ‘tirites”. Amb aquesta unió Hartmann va començar la comercialització en el mercat espanyol de les seves gases estèrils i va instal·lar a Mataró la planta d’adhesivat per a la fabricació de les ‘tirites’.

 

La central de Mataró és l’única planta del grup que té el centre d’investigació i de desenvolupament de productes juntament amb la fàbrica i l’única seu productora d’apòsits per a tot el Grup Hartmann, que compta amb més de 35 filials, i exporta els seus productes a més de 50 països.