Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acaba aquesta primavera les obres pendents del projecte de millora de sis cruïlles de Cerdanyola

Escoltar

L’Ajuntament acaba aquesta primavera les obres pendents del projecte de millora de sis cruïlles de Cerdanyola

Els treballs han començat aquesta setmana

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs que van quedar pendents del projecte de millora de sis cruïlles al barri de Cerdanyola. Està previst que les obres quedin totalment enllestides en el termini de sis setmanes.

 

Al juny de 2009 es van iniciar les obres de renovació de les cruïlles amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i ordenar el mobiliari urbà i les línies de serveis. Aquesta actuació s’emmarcava en el projecte d’intervenció integral a Cerdanyola, subvencionat per la Llei de barris.

 

Al desembre de 2010 l’Ajuntament va rescindir el contracte amb l’empresa a qui es van adjudicar les obres, davant l’incompliment dels terminis d’execució. L’acabament dels treballs pendents s’ha finançat amb l’import que l’Ajuntament va retenir per les feines no realitzades, la incautació de la garantia dipositada pel contractista quan es va adjudicar l’obra per respondre a la sanció per danys i perjudicis que se li va imposar, i la liquidació negativa de les obres certificades.

 

Les cruïlles afectades són les següents:

 

- Ronda de la Cerdanya amb carrer del Vallès

 

- Carrer del Vallès amb carrer de la Trinitat (incloïa també el tram del carrer del Vallès fins al carrer Ample, el carrer de la Trinitat entre els carrers del Vallès i del Mar; i el carrer del Mar entre els carrers de la Trinitat i de Tarragona)

 

- Carrer de Tarragona amb carrer d’Àngel Guimerà

 

- Carrer de Queralbs amb els carrers de Josep Maria Pellicer, Josep Maria Llanas i Àngel Guimerà.

 

- Carrer Major amb els carrers del Molí de Vent, Camí dels Capellanets i Mare de Déu de Núria.

 

- Carrer Major amb el carrer de la Verge de la Fuensanta.

 

Les obres realitzades per l’anterior adjudicatària van tenir un cost de 556.075,24 €. Els treballs pendents a les cruïlles s’han adjudicat a l’empresa Nietos de García Cano per un import de 83.734,28 € (IVA inclòs).

 

L’actuació està finançada al 50% per l’Ajuntament i per la Generalitat de Catalunya, amb l’ajut procedent de la convocatòria de la Llei de barris, que a la vegada incorpora una subvenció procedent dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

 

Afectacions al trànsit

 

Està previst que l’acabament dels treballs provoqui afectacions al trànsit. Per exemple, des d’ahir i fins divendres 1 d’abril el tram del carrer del Vallès comprès entre els carrers de la Granja i de la Trinitat restarà tallat al trànsit. El tram del carrer Ample comprès entre els carrers del Mar i del Vallès queda sense sortida.