Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova la revisió dels plans d’emergències per actuar durant el Carnestoltes i la Cavalcada de Reis

Escoltar

L’Ajuntament aprova la revisió dels plans d’emergències per actuar durant el Carnestoltes i la Cavalcada de Reis

També ha revisat i actualitzat el Pla Bàsic d’Emergències Municipals (PBEM)



El Ple d’abril va aprovar la revisió de dos plans específics municipals d'actuació en cas d'emergència: el de Carnestoltes i el de la Cavalcada de Reis i del Pla Bàsic d’Emergències Municipals (PBEM) amb els annexos de pandèmies i accidents de múltiples víctimes.


 

La Llei 4/1997, de 20 de maig de Protecció Civil de Catalunya, estableix que els municipis hauran de disposar obligatòriament de determinats plans, els denominats Plans d’Actuació Municipal, però també podran elaborar i aprovar aquells plans específics necessaris en funció de les seves peculiaritats i els riscos existents al municipi.

 

 

PEM de Carnestoltes i de la Cavalcada de Reis

 

El Pla Específic Municipal de Carnestoltes es va aprovar el 2007 i el de la Cavalcada de Reis el 2005 i el  i cal revisar-los cada 4 anys i d’acord el Decret 210/1999, de 27 de juliol. Els dos plans específics s’han actualitzat i homologat seguint els paràmetres establerts per la Direcció General de Protecció Civil, adequant-los al nou format per tal d’unificar criteris entre tots els plans d’actuació i específics de la ciutat de Mataró.

 

S’han analitzat els dispositius de seguretat, realitzant reunions amb tècnics de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Creu Roja, Bombers i Policia Local, per tal de:

 

. Donar compliment a la normativa de Protecció Civil.

 

. Possibilitar una millora dels serveis de prevenció al terme municipal de Mataró.

 

. Recollir documentalment tota la informació existent sobre els recursos humans i materials que col·laboren, o poden col·laborar, en el manteniment i la millora de la seguretat i la prevenció.

 

. Facilitar l’activació dels diferents equips d’intervenció.

 

. Preparar i educar a la població en l’autoprotecció, amb capacitat de resposta individual, com a forma de prevenció davant un risc o sinistre.

 



Pla Bàsic d’Emergències Municipals

 

El 2007 es va homologar la revisió del Pla Bàsic d’Emergències Municipals de Mataró i d’acord a la Llei 4/1997, de 20 de maig, de Protecció Civil de Catalunya cal revisar-lo cada 4 anys i d’acord el Decret 210/1999, de 27 de juliol, pel qual s’aprova l’estructura del contingut per a l’elaboració i l’homologació dels plans de protecció civil municipals.

 

En el Pla Bàsic d’Emergències Municipals de Mataró, a part d’actualitzar i revisar dades com són tots els elements vulnerables d’acord al catàleg d’equipaments del Servei d’Urbanisme, s’han actualitzat les campanyes d’informació a la població i s’han modificat els grups d’actuació del pla seguint els criteris que estableix la Direcció General de Protecció Civil. A més a més, s’han afegit dos annexos complementaris:

 

. Actuació en cas de pandèmia.

 

. Actuació per emergències per accidents de múltiples víctimes.