Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament cedeix a la Fundació Privada del Maresme l’ús del nou centre L’Arboç

Escoltar

L’Ajuntament cedeix a la Fundació Privada del Maresme l’ús del nou centre L’Arboç

El centre atendrà l’escolarització de nens i joves amb disminució psíquica i físicaL’alcalde, Joan Mora, i el president de la Fundació Privada del Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, Ferran Rodríguez, han signat aquest dijous un conveni per a l’atorgament d’una llicència d’ús privat a favor de la Fundació Privada del Maresme del nou Centre d’Educació Especial L’Arboç, situat al número 19 del carrer de la Pagesia, al sector de Vallveric.


 

La llicència s’atorga perquè la nova finca sigui destinada a centre d’educació especial per a persones amb disminució psíquica. L’acord estableix que la llicència té una vigència d’un any, a comptar a partir de la data d’avui, 1 de setembre de 2011, coincidint amb el període de curs escolar, i prorrogable anualment.

 

El nou centre atendrà l’escolarització de nens i joves entre els 3 i 20 anys amb afectacions neurològiques i reduccions importants en la mobilitat física. L’equipament acollirà el Centre d’Educació Especial L’Arboç, que actualment s’ubica a la plaça dels Bous. Una vegada culminat el trasllat, les antigues instal·lacions revertiran directament en l’Ajuntament, en finalitzar el període de vigència del dret de superfície que la Fundació Maresme té sobre l’edifici.

 

Complementant la llicència d’ús, la Fundació Privada del Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica podrà continuar utilitzant transitòriament la planta segona de l’edifici de la plaça dels Bous fins al 31 de desembre de 2011, amb possibilitat de pròrrogues semestrals.

 

 

Edifici de titularitat municipal

 

Les noves instal·lacions han estat construïdes per l’Ajuntament de Mataró i finançades per la Generalitat de Catalunya. L’edifici se situa en un solar de 4.788,61 m², té una superfície construïda de 2.051,33 m² i una superfície útil de 1.795, 73 m².

 

L’equipament s’estructura en tres pisos. A la planta baixa s’ubiquen 12 aules, 6 lavabos, dues sales de logopèdia, dues de tutoria, una multisensorial, dues d’atenció individualitzada, una sala de professors, una d’informàtica i biblioteca, un taller polivalent, un gimnàs per a la rehabilitació, un vestidor, una sala d’hidroteràpia i bugaderia i compta amb una cuina i un menjador com a espais complementaris. Al primer i segon pis hi ha una aula de música i els serveis de direcció, secretaria, consergeria i el despatx de l’Associació de Mares i Pares (AMPA).