Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana a la Delegació del Govern que reforci el personal de la Comissaria de Policia per evitar les cues

Escoltar

L’Ajuntament demana a la Delegació del Govern que reforci el personal de la Comissaria de Policia per evitar les cues

La regidora de Via Pública, Núria Calpe, ha enviat una carta al delegat del Govern de Catalunya, Joan Rangel, en què li demana que posi remei a les llargues cues de persones estrangeres que es formen al voltant de la Comissaria del cos de Policia Nacional de l’avinguda de la Gatassa.


 

L’Ajuntament sol·licita a la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya que reforci la plantilla del personal destinat a atendre els usuaris de la Comissaria de Mataró per agilitzar al màxim el nombre de persones ateses al dia i intentar que hi hagi gent fent cua tot el dia i pernoctant al carrer, fet que provoca molèsties als veïns de les immediacions.

 

Davant la problemàtica i tenint coneixement del malestar que ocasiona als veïns, l’Ajuntament ha reforçat la presència d’agents de Policia Local a la zona amb l’objectiu de garantir el descans dels ciutadans.

 

L’origen de les cues és en el fet que conflueixen les peticions d’estrangers que requereixen documentació per poder viatjar als seus països d’origen durant l’estiu i les peticions del certificat de residència que és necessari per tal de sol·licitar ajuts al lloguer d’habitatge de la Generalitat de Catalunya.

 

Entre l’1 de juny i el 22 de juliol està obert el termini per demanar el manteniment del dret al lloguer per a tots els ciutadans. Per obtenir els ajuts han d’acreditar-se tant els ingressos econòmics com l’existència del lloguer i residència a la localitat. A diferència dels ciutadans nacionals, els estrangers han de tenir el certificat de residència que s’emet a les oficines d’estrangers de la Policia Nacional, a part del certificat del padró dels darrers cinc anys que emet l’Ajuntament.